Motorsport

”Vi bevakar vår plats”

Av: 

Johanna Mörtberg

SPORTBLADET

Patrik Flodin trea i PWRC

Patrik Flodin var uppe på en andraplats efter första dagen, men halkade ner till tredje plats som han nu försöker bevaka.
Patrik Flodin var uppe på en andraplats efter första dagen, men halkade ner till tredje plats som han nu försöker bevaka.

Patrik Flodin kände sig osäker på underlaget när Rally Tyskland inleddes. Men även om asfalt inte är hans favorit har det gått över förväntan.

Målet var att hålla tredjeplatsen – en ambition som lyckades.

Patrik Flodin och hans co-driver Göran Bergsten inledde starkt i Rally Tyskland. Efter fyra sträckor låg ekipaget tvåa, trots att Flodin inte trivs säsrskilt bra på asfalt.

Motorn gick varm

– Det har gått bättre och nu har jag börjat hitta flytet och få in rätt självförtroendet bakom ratten. Men vi fick lite problem med att motorn överhettades. Det är väldigt varmt här och när motorn blir för varm tappar vi kraft, förklarade Flodin i ett pressmeddelande.

Svensken lyckades inte hålla andra platsen utan halkade ner en placering efter den första dagen. Armindo Araujo och Hayden Paddon låg i täten och den andra tävlingsdagen började Flodin försöka jaga i fatt.

– Jag måste öka farten. Men jag kör på gränsen nu och vet inte var jag ska hitta mer fart. Det är rätt tufft i en del kurvor där det ligger mycket lera och jord, förklarade Flodin i ett uttalande på sin webbplats efter SS9.

Efter fjorton sträckor låg Flodin fortfarande trea, en dryg minut bakom Hayden Paddon.

– Målet inför rallyt var att hamna på pallen eftersom asfalt inte är mit bästa underlag. Placeringsmässigt är jag riktigt nöjd. Däremot har det känts lite frustrerande att vi tappat lite för mycket tid idag. Jag tycker att jag tagit i allt vad som går, säger Flodin på sin webbplats efter den andra dagen.

Bevakar pallplats

Idag söndag avslutas rallyt och Patrik Flodin siktar bara på att hålla tredjeplatsen.

– Nu kör vi bara stadigt igenom, ingen attack idag, vi bevakar vår placering, säger han på sin webbplats.

På den näst sista sträckan råkade ekipaget ut för problem.

– Väsxelspaken gick av, så vi hade bara en liten, liten pinne att växla med. Vi kan varken få in femman eller backen, så det gäller att inte köra fel, sade Flodin i ett uttalande efter SS18.

Men trots svårigheterna lyckades svensken hålla tredjeplatsen.

– Jag är jättenöjd med att bli trea här på asfalten, säger Flodin i ett pressmeddelande precis efter målgången.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Rally