Jerome D'Ambrosio klar för F1

SPORTBLADET

Debutanten tar plats i Virgin

Lucas di Grassi fick ett år i F1.

Nu tar Virgin in nästa debutant.

Jerome D'Ambrosio är klar för teamet.

Timo Glock har redan ett kontrakt med Virgin och nu är hans teamkollega klar. Teamet bekräftade i morse att Jerome D'Ambrosio får chansen 2011.

Belgaren körde för teamet under fredagsträningarna under hösten och var favorit till platsen.

”Jag är exalterad”

- Jag är väldigt exalterad över att jag har nått mitt team att köra F1 med Marussia Virgin Racing, säger D'Ambrosio till Autosport.

- När jag började i teamet i september det här året så var det verkligen allt s om jag hoppats på. Jag var tvungen att överleva ett tufft test eftersom det var många som var ute efter den här platsen, men samtidigt så trivs jag i teamet och det känns som om jag kommit hem.

Överträffade förväntningarna

Belgaren körde GP2 under 2010 och han ingår i Gravity Sport Management Programme som styrs av Renault F1s styrelseordförande Gerard Lopez och stallchefen Eric Boullier.

- Vi har haft ögonen på Jerome ett bra tag och haft honom i bakhuvudet är det gäller en plats till 2011, säger Virgins teamchef John Booth.

- Vi har sett hans framsteg i GP2 och det var klart att han var en kille att hålla ögonen på, men när vi sedan testade honom under de fyra avslutande tävlingshelgerna och i Abu Dhabi så överträffade han även våra förväntningar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1