Gamle mästaren sågar unge Vettel

SPORTBLADET

”Beter sig som en barnunge”

Foto: Sebastian Vettel och teamchefen Christian Horner fick ta emot F1-pokalerna i fredags. Nu hånas Vettel av en gammal mästare.

Tidernas yngste världsmästare har fått sin pokal.

Och han får hård kritik - av en gammal mästare:

- Han beter sig som en barnunge, säger Jac Villeneuve.

Foto: Jac Villeneuve

Den förre världsmästaren (1997) är inte speciellt imponerad av den unge tysken som vann sitt första VM i säsongens sista lopp.

Sebastian Vettel har fått höra mycket lovord för både sin talang och sitt agerande, men den förre kanadensiske världsmästaren är av en helt annan åsikt:

- Han är snabb, men han kan inte kontrollera sina känslor, säger Villeneuve till 'Auto Hebdo' och påminner om vad tycken gjorde efter det att han själv gjort ett misstag när säkerhetsbilen var ute i under GP-tävlingen i Budapest.

- I Ungern hotade han stewardsen, det kan man inte göra när man är på den nivån. Han beter sig som en barnunge.

Enligt mästaren i från 1997 så är Red Bulls talangprogram anledningen till att Vettel är omogen.

- När han var 14 visste han att han skulle få chansen i F1 och om han gjorde något fel så fick han hela tiden höra ” Nej, du gjorde ingenting fel, allt är bra”. Vi får se hur han hanterar situationen som världsmästare, hos Hamilton var situationen ungefär den samma. Efter det att han vunnit titeln så gjorde han en sämre säsong och nu beter han sig äntligen som en riktig karl.

- Vettel lyckades förstöra racet för Webber i år, men teamet sa att det är Webbers fel. Nu är jag spänd på att se vad som händer. Blir det värre eller kan han äntligen växa upp?. Om han går samma väg som Hamilton då kan han vinna fler titlar, gör han inte det så kommer han aldrig att lära sig av sina misstag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1