Satsar på VM-guld

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

PG Andersson kör alla VM-deltävlingar i Europa: ”Måste vara med och visa upp mig”

Satsar PG Andersson kör för ett VM-guld i SWRC. FOTO: SCANPIX

PG Andersson gör en VM-satsning.

I SWRC.

– Förhoppningen är ett VM-guld, säger han.

Svensken gjorde succé när han vann svenska rallyt och har nu anmält sig till Jordaniens VM-rally i påsk, där kör han återigen med tjeckiska JM Racing.

– Jag skjuter i väg lite lösa skott och får se vad det ger, även om inte finansieringen är helt klar. Men jag måste vara med och visa upp mig för det är lite långt till tävlingen i Portugal, säger han till Sportbladet.

Samtliga i Europa

Han kommer dessutom, tillsammans med sin co-driver Jonas Andersson, att försöka köra samtliga VM-deltävlingar i Europa, Frankrike, Portugal, Finland, Tyskland samt säsongsfinalen i Wales. I VM-serien måste man köra sju deltävlingar för att få räknas med i sammandraget:

– Jag hoppas på ett VM-guld, om jag vinner de tävlingar jag är med i så har jag chansen, säger PG som nu ligger tvåa i klassen bakom Martin Prokop som har 33 poäng på två tävlingar. Svensken har 25 poäng efter sin seger i Svenska rallyt.

Målet är att göra så bra i från sig att han kan bli en fabriksförare på heltid 2011.

– Jag tittar inte på de teamen som redan är med i VM utan de som är på väg in. Jag vill visa dem att det är mig som de ska satsa på i framtiden, säger PG Andersson.

– Nu försöker jag få ihop sponsorer så att jag kan genomföra den här satsningen i år och det brukar lösa sig på något sätt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally