Dålig dag för Kalla i Lahtis

Det var inte de svenska damernas dag när milloppet i klassisk stil avgjordes i skidspåren i Lahtis. Charlotte Kalla, som fram till fallet såg så pigg ut under lördagens sprintlopp, hade tappat styrkan och åkte i mål på 25:e plats. Kalla sade till Radiosporten efter loppet att hon är sliten och att hon därför står över världscupsprinten i norska Drammen på onsdag.

Anna Hansson blev bästa svenska på 12:e plats.

Charlotte Kalla.
Charlotte Kalla.

Landslaget drabbades av ännu en motgång när Lina Andersson och Sara Lindborg slutade på 35:e respektive 49:e plats. Båda hade behövt komma i mål bland de 30 bästa för att Sverige även nästa säsong skulle få ställa upp med fem åkare i de världscuplopp som avgörs i klassisk stil. Nu mister Sverige en plats.

Finländskan Virpi Kuitunen stärkte sin ledning i den totala världscupen i och med sin seger före ukrainskan Valentina Sjevtjenko och Katrin Zeller, Tyskland. Kuitunen är 139 poäng före norskan Astrid Jacobsen och 262 poäng före Charlotte Kalla. Fyra världscuptävlingar återstår.

TT

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN