Ny olycka för Smederna

Publicerad:
Uppdaterad:

Jonas Davidsson kraschade in i staketet

Bara några dagar efter Kim Janssons svåra olycka åkte Smederna på en ny smäll.

Redan i första heatet körde Jonas Davidsson in i staketet med en punkterad lunga som följd.

Foto: URBAN ANDERSSON
Jonas Davidsson.

Västervik vann stort borta mot Smederna, sista chansen för att nå slutspel för förra årets SM-tvåa.

Redan i det första heatet kraschade hemmalagets stjärna Jonas Davidsson och fördes till sjukhus. Davidsson och Västerviks Bjarne Pedersen hade en tuff kamp som slutade med att båda hamnade i skyddsstaketet. Pedersen reste sig snabbt med Davidsson låg kvar länge på banan och klagade på smärtor i en axel. Davidsson fick också stödkrage innan han fördes till sjukhus, men var vid medvetande. Beskedet från sjukhuset senare under kvällen – en punkterad lunga för Davidsson.

Utan honom var Smederna ett enkelt byte för Västervik, som vann med 56–40 och dessutom plockade bonuspoängen.

Hammarby och Västervik såg till att spetsa till kampen runt slutspelsstrecket i speedway. Hammarby vann 50–46 hemma mot Indianerna medan Västervik vann borta 56–40 mot Smederna.

Kniven på strupen

Hammarby hade kniven på strupen i hemmamatchen mot Indianerna, som inte hade en enda seger på bortaplan i bagaget. Hammarby bemästrade banan bäst i början av matchen och ryckte direkt, hade tio poängs övervikt efter halva matchen. I det läget hade Hammarby också grepp om bonuspoängen.

Men tack vare en bättre avslutning än början från Indianerna blev slutet lite spännande. Inför sista heatet hade Indianerna chansen att nå oavgjort men hemmalagets Tomasz Gapinski säkrade hemmasegern genom att vinna. Gapinski gjorde sin andra match efter ett längre skadeuppehåll. Indianerna tog dock den viktiga bonuspoängen.

– Gapinski visade verkligen vad han betyder för laget på Gubbängen. Jag tror ingen hittar runt på banan som han gör, sade Hammarbys lagledare Fredrik Edberg.

– Synd bara på bonuspoängen, det hade varit skönt att ta den också. Men det som ändå talar för oss i kampen om slutspelsplatsen är att vi har två matcher kvar på hemmaplan. Vi är starka hemma och nästa vecka hoppas vi att Scott Nicholls är tillbaka efter sin axelskada också, fortsatte Edberg.

Vetlanda lyckades för första gången sedan laget tog steget upp i elitserien vinna borta mot Rospiggarna. Vetlanda vann till slut med 57–39 och inhämtade också bonuspoängen.

Dackarna hade ledningen med sex poäng hemma mot Piraterna när en rejäl regnskur störde matchen. Regnet verkade gynna hemmalaget mest, som vann med 55–41 och dessutom säkrade bonuspoängen i sista heatet när Hans Andersen fullbordade sitt maximum.

Matchen mellan Lejonen och Masarna bröts efter två heat på grund av regn. Nytt datum är ännu inte klart.

TT/sportbladet.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway