Sverige jagar flera medaljer på lördagen

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är nattens och morgondagens program

När lördagens tävlingar inleds i Peking i natt vet vi att en svensk medalj redan är säkrad. Återstår att ta reda på om det blir silver eller om Thomas Johansson och Simon Aspelin får hänga den ädlaste av medaljer runt halsen i dubbelfinalen. Här är några av nattens och morgondagens största begivenheter.

BROTTNING:

04.00 Brottning, damer: Ida-Theres Nerell, Sofia Mattsson

(55 kg/48 kg), kvartsfinal 07.30, eventuell finalpass kl 10.50.

Kommentar: Ida-Theres Nerell fick en mardrömslottning. Japanskan Saori Yoshida är sexfaldig världsmästarinnan har aldrig förlorat en mästerskapsmatch och Ida-Theres har aldrig slagit henne.

SIMNING:

04.05: Siming, final 100 m fjäril: Michael Phelps

04.36: Simning, final, 50 m fritt: Stefan Nystrand.

04.51: Simning, semifinal, 50 m fritt: Therese Alshammar.

Kommentar: Michael Phelps jagar sitt sjunde OS-guld i en tävling där han får hård konkurrens från serben Milorad Cavic. Stefan Nystrand måste göra sitt livs lopp för att ta medalj i sin final. Visst ska Therese Alshammar ta sig till final.

SEGLING:

07.00 Segling: Daniel Birgmark.

Kommentar: En sport som sällan får någon uppmärksamhet, men här har Daniel Birgmark medaljläge.

RODD:

09.50: Rodd, singelsculler, final: Lassi Karonen.

Kommentar: Han har blivit en publikfavorit, Lassi Karonen. Nu ska han leverera i sin första OS-final. Pressen har ökat på Lassi som har slitit med en förkylning.

TENNIS:

13.00 (tidigast): Tennisfinal: Aspelin/Johansson vs Federer/Wawrinka

Kommentar: Bragden är redan genomförd efter semifinalen mot det franska paret Llorda/Clément. Nu ska världens kanske genom tiderna bäste spelare stoppas. Men det är inte som dubbelspecialist som Federer blivit stor. Svenskarna har allt att vinna.

FRIIDROTT:

03.20: Mustafa Muhammed, 3000 m hinder och gångfinal 03.00.

16.30: 100 m, herrar, final.

Kommentar: Friidrotten har kommit igång på allvar och som vanligt avgörs det tidigt om vem som tar hand om tungviktstiteln. Inte ett pip kommer att höras i fågelboet innan deltagarna i 100-metersfinalen skjuts iväg.

FOTBOLL:

12.00 och framåt: Kvartsfinaler h.

Kommentar: Alla väntar bara på semifinalen mellan Argentina och Brasilien. Först ska mästarna ta sig förbi Holland och Brasilien ska stoppa Kamerun.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN