Fröjdfeldts miss fällde Portugal

SPORTBLADET

Scolari rasande

Här är missen som kan fälla Portugal och kanske sätta spiken i kistan för Peter Fröjdfeldts dröm om att döma en EM-final. Michael Ballacks 3–1-mål mot Portugal föregicks av en solklar knuff.

– TV-bilderna visar det tydligt, säger Portugals förbundskapten Luis Felipe Scolari.

Foto: AP

En frispark från vänsterkanten var på väg mot tyske lagkaptenen Michael Ballacks huvud. Strax innan Chelsea-stjärnan gick upp i luften knuffade han sin klubbkamrat i Portugal, Paulo Ferreira i ryggen så att denne inte hade en chans att nå bollen.

Scolari rasade

Därefter nickade Ballack in bollen i mål och ställningen var 3–1. Portugals förbundskapten Luis Felipe Scolari rasade mot det svenska domarteamet som fram till det ögonblicket hade gjort ett helt perfekt EM och fått mycket beröm för sina insatser.

– Vi gjorde en del misstag på de två första målen, men jag kan helt klart protestera mot det tredje och tv-bilderna kan visa det tydligt, säger Scolari.

Nu lär den här missen diskuteras och om Peter Fröjdfeldt hade några chanser att få döma EM-finalen kan de ha dött i samband med dagens miss. Målet blev också helt avgörande. Portugal orkade inte att komma närmare än till 3–2 vilket blev slutresultatet.