Glädjebeskedet: Gottfridsson blir EM-klar

Förbundskaptenen: ”Ovärderlig för mig”

Här kommer ett glädjebesked till handbolls-Sverige:

Fotskadade Jim Gottfridsson kommer att spela EM.

– Han har varit ovärderlig för mig under mitt första år, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson.

Det var den 3 september som olyckan var framme för handbollslandslagets otursförföljde spelmotor Jim Gottfridsson.

I en ligamatch mot Rhein-Neckar Löwen med sitt Flensburg landade en motståndare rakt in i Gottfridsson och vristen tog smällen.

Gottfridsson opererades och domen löd fyra månaders frånvaro och därmed skulle han bli klar just före EM, som inleds den 12 januari.

– Målet är att spela EM. Det är det jag kommer att kämpa för, sa Gottfridsson, som missade de två första mästerskapen han skulle spelat och sedan debuterade med ett missluyckat OS innan han tog gruvlig revansch i VM i januari i år då han var Sveriges bäste spelare.

Rehab i Ystad

Nu vinner han kampen mot klockan – med bred marginal.

De senaste 1,5 veckorna har 25-åringen kört sista delen av sin rehab i Ystad med vännen och sjukgymnasten Jesper Lindgren, som samarbetar med Flensburg.

– Jim är tillbaka i Flensburg nu och kommer att börja träna med laget nästa vecka. Sedan är det en upptrappning på en till tre veckor innan han spelar match. Han har inte haft några bakslag och ingenting tyder på att han riskerar att få något heller. Det ser jättefint ut, säger Lindgren.

Comeback om ett par veckor

Det betyder alltså att Gottfridsson gör comeback om ett par veckor och hinner få flera matcher med Flensburg innan EM-uppladdningen inleds den 2 januari.

Förbundskapten Kristján Andrésson har förstås fått alla positiva rapporter om sin nyckelspelare.

– Om inget oförutsett inträffar, att han skadar sig igen eller får ett bakslag, så både räknar jag med och hoppas att han är spelklar i januari, säger Andrésson till Sportbladet.

Alla aktuella spelare tillgängliga

25-åringens betydelse för detta landslag går inte att överskatta.

– Det är inte bara hans handbollskvaliteter som är viktiga för oss. Han är en drivande kraft i gruppen som älskar att vinna. Han är otroligt professionell när det är handbollsträning och det är väldigt roligt att jobba med honom. För mig har han varit ovärderlig under det här första året som förbundskapten med de prestationer han levererat både i VM och de kvalmatcher vi spelat, säger Andrésson.

Förbundskaptenen tar ut sin EM-trupp den 4 december och kommer att få angenäma problem.

– Jag har alla EM-aktuella spelare att välja på. Det finns inga skador i nuläget som stoppar någon från EM.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.