Fortfarande efterlyst av österrikisk polis

Ranégie talar ut om skandalen: Tråkigt att skicka iväg 100 000 kronor

avPatrik Brenning

Foto: Andreas Bardell / AFTONBLADET
Mathias Ranégie

Snart fem år efter krogbråket i Österrike erkänner Mathias Ranégie nu misshandeln.

Trots det har 33-åringen fortfarande inte betalat de pengar han är skyldig brottsoffret.

– Det är 100 000 det är så tråkiga pengar att skicka iväg. Advokaten ska ha 70 000 och så ska killen få 30 000 i skadestånd. Killen kan jag väl köpa men..., säger Ranégie i podcasten Tutto Balutto.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Det var i mars 2013 som fotbollsspelaren Mathias Ranégie polisanmäldes efter ett bråk på en nattklubb i österrikiska Bad Gastein. När Aftonbladet då konfronterade det dåvarande Udinese-proffset valde han att blåneka och hotade även att sluta tala med reportern i fråga om händelsen blev omskriven.

”Jag smällde honom”

Nu, snart fem år senare, erkänner anfallaren misshandeln i podcasten Tutto Balutto.

– Då var det så jäkla mycket svenskar där, störiga fyllsvenskar som skulle hetsa mig. Så skulle jag snacka med en dam och så gick han emellan med sin rygg. Jag puttade till honom, så puttade han till mig och så smällde jag honom, säger Ranégie i podcasten och fortsätter:

– Det var som om hela det stället hade väntat på något sådant. Vi hade åtta stycken som hoppade på mig och jag fick handklovar på mig. Av någon anledning hade de handklovar på sig. Det var inga poliser där så de satte mig i en fjällstuga där jag fick sitta och vänta på en österrikisk polis.

”Jag drog direkt”

Enligt Ranégie var klockan omkring 04 på morgonen när polisen till sist kom.

– Han sa kom till polisstationen i morgon. Jag sa ”visst, jag kommer in i morgon”. Men jag satte mig i bilen och drog direkt tillbaka till Italien. När jag flyger utrikes, det har hänt två gånger nu, säger de till i mig passexpeditionen att har det hänt någonting i Österrike eller?

33-åringen är fortfarande efterlyst eftersom han är skyldig brottsoffret och advokaten pengar.

– Det är 100 000, det är så tråkiga pengar att skicka iväg. Advokaten ska ha 70 000 och så ska killen få 30 000 i skadestånd. Killen kan jag väl köpa men...

De har gjort flest säsonger i Allsvenskan 00:22
ARTIKELN HANDLAR OM