Kalla fakta

Förolämpar polisen efter TV4:s granskning

Polisen: Vi har noterat det

Av: 

Patrik Brenning

Per Bohman

Dortmunds sportchef Michael Zorc, Nochi Hamasor och Alexander Isak.

Foto: BILD FRÅN TV4

SPORTBLADET

Efterspelet till Kalla Faktas granskning av fotbollsagenten Nochi Hamasor fortsätter.

Efter att kanalen avslöjat att Hamasor, som bland annat var inblandad i Alexander Isaks rekordövergång från AIK till Borussia Dortmund, avtjänat ett fängelsestraff förolämpar agenten nu flera TV4-profiler, två agenter och en polis offentligt.

– Jag har bara postat bilden, säger Hamasor till Sportbladet.

Det var i oktober som Kalla Fakta granskade stjärnagenten Nochi Hamasors roll inom fotbolls-Sverige och kopplingar till den före detta AIK-spelare som är misstänkt för matchfixning. Efter programmet har Fotbollskanalen också kunnat berättat att Hamasor, som bland annat varit inblandad i Alexander Isaks övergång från AIK till Borussia Dortmund och Kingsley Sarfos från Sirius till Malmö FF, avtjänat ett fängelsestraff vilket kan bli ett hinder om Hamasor ska söka agentlicens inom Svenska fotbollförbundets kommande system.

Polisen: Vi har noterat det

Nu har agenten svarat med att på sitt företag Nordicon Sports Twitter-konto publicera en bild föreställande TV4:s Olof Lundh och Andreas Sundberg, tidigare Kalla Fakta-profilen Lennart Ekdal, agenterna Martin Klette och Patrick Mörk samt polisen Fredrik Gårdare. Till bilden, som senare raderats, skriver Nordicon Sports det grova grekiska skällsordet ”Malaka”.

Gårdare, leder polisen aktionsgrupp mot kriminella inom idrotten, har sett bilden.

– Vi har noterat det, men jag har inga kommentarer kring detta, säger Gårdare till Sportbladet.

Bilden från Nordicon Sports konto.

Foto: Twitter.

Nochi Hamasor säger i sin tur till Sportbladet att han själv inte gjort bilden men medger att det är han som postat den på Nordicon Sports konto.

– Jag postade det vidare eftersom jag ansåg att det var löjligt. Man vet ju inte vem som hetsjagar en. Jag hade egentligen ingen mening med det, jag vet inte ens vad det är som sker och det är egentligen oviktig. Jag har inte gjort något fel, säger Hamasor.

Lennart Ekdal: ”Han ber om ursäkt”

Du förolämpar ändå en polis offentligt. Hur ser du på det?

– Okej, men vad är det för story? Det är bara en förolämpning. Jag har inte gjort något olagligt men det kanske var dumt.

Lennart Ekdal, som alltså också förolämpades av Hamasor, berättar att han varit i kontakt med agenten.

– Jag har pratat med Nochi, som är förtvivlad, och han har framfört sina djupaste ursäkter. Han hävdar att en annan person på hans firma som egentligen ligger bakom det här, säger den tidigare Kalla Fakta-profilen.

Ett dygn efter publiceringen hör Nochi Hamasor av sig och vill korrigera till att det var en kollega som postade bilden.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Kalla fakta

ÄMNEN I ARTIKELN

Kalla fakta

Matchfixning

TV4

AIK Fotboll