”Finns ingen framtid för henne i boxning”

SPORTBLADET

Experten tror att Frida Wallbergs karriär är över

Frida Wallberg knockades brutalt av Diana Prazak.

Nu är svenskans boxningskarriär med största sannolikhet över, menar experten Roger Pettersson.

– Det finns ingen framtid för henne i boxning, jag tror aldrig mer att hon kommer boxas, säger han till Sportbladet.

Frida Wallberg hade inför fredagens fajt mot Diana Prazak elva raka segrar som proffsboxare.

Men efter hennes första förlust riskerar karriären att vara över, menar Roger Pettersson, känd som expert på TV10 och Viasat.

Pettersson såg Frida Wallbergs titelfajt och säger att han inte har sett en svensk åka på en lika tung knockout sedan Paolo Roberto 2003.

– Det är ovanligt att man blir så där tungt knockad, oavsett om man är kille eller tjej. Paolo Roberto blev tungt knockad första lördagen i oktober 2003 av argentinaren Sebastian Lujan. Hans karriär var med hundra procents säkerhet över i samma sekund som han nådde mattan, lika säkert är Frida Wallbergs karriär över, säger Roger Pettersson som pekar på flera anledningar till att Wallberg inte kommer fortsätta.

”Finns inte en möjlighet”

– Damboxning är väldigt litet, det finns inte så många i nån viktklass. Hon har varit en stjärna och vårt största hopp som damboxare, nu är det väldigt svårt att tro att hon ska vilja boxas igen. Och även om hon vill boxas har jag svårt att se att nån ska betala. Det finns väldigt många anledningar till att hon inte ska boxas nånsin igen.

Du säger att hennes karriär är över?

– Jag är inte hundraprocentigt säker, men den är med största sannolikhet över. Det finns inte en möjlighet. Hon blev tungt knockad i kombination med att det finns så få kvinnliga boxare i världen. Det finns kanske bara fyra, fem personer i hennes viktklass som är någorlunda hyfsade. Nu när hon har förlorat finns ingen motivation, vare sig för någon själv eller för någon manager att ha henne som stjärna. Eller, före detta stjärna.

Roger Pettersson menar även att läkare kan komma att stoppa Frida Wallberg.

– Det är en minimal chans att läkarna i Sverige eller övriga Europa tillåter att hon fortsätter boxas.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning