Uppladdningen – en mardröm

SPORTBLADET

En mardrömsuppladdning stör Västervik inför SM-finalen mot Dackarna i kväll: Timmar före matchen körde Chris Harris, Tomasz Chrzanowski och Sebastian Ulamek ligafinalen i England.

– Det är helt klart till vår fördel, säger Dackarnas lagledare Daniel Nelson.

Ligafinalen i England mellan Chris Harris Coventry och Tomasz Chrzanowskis och Sebastian Ulameks Swindon avgjordes sent i går kväll. Och med 102–83, efter två finalmatcher, kan Coventry titulera sig engelska ligamästare. Västerviks tre nyckelförare anländer med flyg till Skavsta flygplats under förmiddagen.

– Gissa om jag satt klistrad framför teven. Jag var så rädd att det skulle hända dem någonting, det hade sårat oss rejält, säger Västerviks lagledare Peter Helgesson och fortsätter:

– Vi kunde inte be dem att stanna hemma, det är så här verkligheten ser ut.

Dackarna myser

11.40 landar planet på Skavsta. Sedan väntar nästan tre timmars bilfärd till Målilla. 17.00 börjar träningen, och sen, två timmar senare, drar den första SM-finalen på G&B arena igång. Västervikstjärnornas dagsschema får Dackarnas lagledare Daniel Nelson att mysa.

– Jag förstår att Peter är orolig, jag är verkligen glad att mina förare inte är i England på tävling dagen innan en SM-final. Våra killar ligger hemma och tar det lugnt, det känns bra att vi vet var de håller hus.

Är det till er fördel att Västerviks förare tävlade i går kväll?

– Javisst, vi kommer att vara pigga och fräscha. En ledig dag extra gör mycket.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport