Nervöst, Norman

SPORTBLADET

Johansson till semi efter rysare

Foto: Game, set och match Tomas Johanson tog sig till semifinal i Stockholm Open via en riktig rysare i kvartsfinalen mot Mario Ancic. Men mest nervös i Kungliga Tennishallen var tränaren och kompisen Magnus Norman.

Rysaren gav Thomas Johansson en semifinalplats.

Mest nervös i Kungliga tennishallen i går?

Tränaren Magnus Norman.

– Jag är mer nervös än när jag själv spelade, säger Norman.

Magnus Norman har spelat i final i Franska öppna, varit tvåa i världen och vunnit 12 ATP-titlar.

Men vi har aldrig sett honom så nervös som i årets Stockholm Open – som Thomas Johanssons tränare.

– Jag är mer nervös än när jag själv spelade. Jag kan ju inte vara med och påverka så mycket, säger Norman.

Johansson överraskade i fjol med att fråga Magnus Norman om han ville bli hans tränare. Norman var helt oprövad som tränare, ett år yngre än Johansson och de båda hade mötts i åtskilliga tuffa matcher genom åren.

Hyllar tränaren

– I början var man lite nervös hur våra roller skulle bli, men han har verkligen accepterat mig som tränare och lyssnat på vad jag sagt, säger Norman.

Johansson missar sällan ett tillfälle att hylla sin nye tränare och till nästa år har de bestämt att Norman ska resa med ännu mer än i år.

– Jag trodde inte att jag skulle vara så nervös när Thomas spelade. Men så trodde jag inte heller att det skulle vara så roligt att vara med.

Ni kanske har sett på tv hur Norman lever med i Johanssons matcher: han biter på naglarna, jublar, deppar och manar på. I går genomled han en riktig thriller när hans adept vann kvartsfinalen mot Mario Ancic efter tiebreak i skiljeset.

– Jag vet att Magnus är väldigt nervös. Men det hade jag också varit om rollerna varit de ombytta, säger Thomas.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis