Uppdrag: Spionera

SPORTBLADET

Alonsos polare ska övervaka Hamilton i sista loppet

Foto: Lewis Hamilton förbereder sig på loppet i Brasilien som kan göra honom till världsmästare. Men se upp för Fernando Alonso... (till höger)

Fernando Alonso lämnar ingenting åt slumpen i kampen om VM-titeln.

Därför spionerar han på sin stallkompis.

Den dubble världsmästaren är orolig inför den avgörande VM-deltävlingen på söndag – även om FIA (internationella bilsportförbundet) har skickat en intern polis till depån för att kontrollera att McLaren-Mercedes behandlar båda sina förare lika.

– Det har pågått en del märkliga saker hos dem, framförallt under kvalen, säger presidenten i det spanska motorsportförbundet, Carlos Garcia, på uppdrag av FIA.

Har spion i depån

Men eftersom stallkompisen Lewis Hamilton har fyra poängs försprång i VM-kampen och är chefen Ron Dennis stora favorit räcker det inte för Fernando Alonso, skriver tyska BILD.

Han har en egen spion i depån.

Hans sjukgymnast sedan sju år, italienaren Fabrizio Borra, ska ha koll på Hamilton och hans mannar.

Det är samme man som gjorde tecken till Fernando Alonso i samband med parkeringen under kvalet i Ungern och som Ron Dennis blev så förbannad på att han knuffade till honom inför tv-kamerorna.

– Jag har varit med om flera tunga besvikelser och många svåra saker den här säsongen. Men detta är en oerhört komplex sport och där kan det hända lite för mycket grejer, citeras Fernando Alonso av tidningen.

Lagom till finalen kommer Mercedes med en förbättrad motor, den får tio nya hästkrafter vilket kan göra upp till två tiondelar på det 1,2 km långa varvet i Brasilien.

Men den får enbart Lewis Hamilton använda, han står på tur för ett byte. Fernando Alonsodäremot måste använda sig av samma som i Kina, annars flyttas han tillbaka tio platser i starten.

I veckan blev sprickan mellan stallet och Alonso ännu tydligare när McLarens partner Mercedes klargjorde att det finns en öppning för att bryta kontraktet.

Bryter kontaktet

– När någon ärligt talar om att han varken vill eller kan så finns det möjligheter för oss att skiljas åt efter säsongen, säger Mercedes motorsportchef Norbert Haug till Stern.

– Vi har ett kontrakt, men efter det sista loppet blir det klart vad som händer. Vi har också möjligheten att peta honom för en säsong och inte ens låta honom köra bilen. Men det är inte vår stil.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport