Sverige tog revansch på Tyskland

SPORTBLADET

Vann träningskampen med uddamålet

Foto: Kim Ekdahl Du Rietz klipper in ett mål.

Sverige besegrade regerande världsmästarna Tyskland med 32–31 i söndagens träningsmatch i Halmstad och tog därmed revansch för fredagens nederlag.

Förbundskapten Ingemar Linnéll blandade friskt i uppställningarna, med lyckat resultat. Lugis 18-årige landslagsdebutant Kim Ekdahl Du Rietz kom in i andra halvlek och gjorde tre mål när Sverige vände halvtidsunderläget 15–16.

– Det mesta var bättre i dag, men framför allt försvarsspelet. Och så var det roligt att se de nya spelarna ta för sig, säger Linnéll till TT efter matchen.

I slutet av andra halvlek kämpade sig Tyskland i kapp och förbi. Men med hjälp av Tysklandsproffsen Kim Andersson och Henrik Lundström, lagkompisar i Kiel, kom Sverige än en gång tillbaka. Henrik Lundström gjorde sju mål på lika många skott och Kim Andersson snärtade in matchens sista mål med ett tungt vänsterskott 47 sekunder före slutsignalen.

– En sådan här vinst betyder mycket, framför allt individuellt. Spelarna tar med sig den här matchen när vi spelar EM i januari.

I matcherna mot Tyskland har Sverige fått klara sig utan Spanienproffsen, men i EM-truppen som tas ut 17 december kommer merparten av de spelare som var med mot Tyskland också att spela EM i Norge som börjar den 17 januari.

Mattias Danielsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll