Tionde SM-guldet för Anna Dahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Stakade hem klassiska tremilen i Bruksvallarna

Bruksvallarna,

Anna Dahlberg, Åsarna, tog sitt tionde SM-guld i karriären när hon vann damernas klassiska tremil i Bruksvallarna dryga minuten före Moras Elin Ek.

- Banan med mycket stakning passade mig bra, säger sprintspecialisten.

Anna Dahlbergs säsong har varit en riktig berg och dalbana. I höstas föll hon under ett träningspass tillsammans med landslaget i Alperna med följd att hon inte kunde träna på allvar under flera månader. Säsongsdebuten blev försenad och det var först i sista stund hon tog sig med till VM i Sapporo.

Väl där visade 30- åringen fin form genom att bli fyra på den individuella sprinten. Efter det har allt gått riktigt bra för Anna som på de avslutande världscuptävlingarna varit på pallen vid två tillfällen.

När SM-tävlingarna avslutades i Bruksvallarna under perfekta förhållanden, med en strålande sol över fjälltopparna, vann hon tremilen efter att ha tagit kommandot från start.

- Med sådan här fin form är det skönt att avsluta säsongen, säger Anna Dahlberg belåtet.

Tävlingsbanan höll inte riktigt internationell klass när det gäller kuperingen och det passade henne perfekt.

- Det är på stakningen jag har åkt ifrån de andra. I uppförsåkningen har jag inte tagit så mycket, säger Anna som nu planerar att satsa mer på de längre distanserna kommande säsong.

Silvermedaljören Elin Ek vann Vasaloppets damklass men nu räckte hon inte ända fram.

- Det var en trött känsla i kroppen och jag hade ingen kick i steget, säger en sliten Elin Ek som vann världscupen för långloppsåkarna.

Trea i damtävlingen blev Östersunds Sara Lindborg. Vinterns stjärnskott Charlotte Kalla, Tärendö, åkte in på en sjätte plats närmare tre minuter från täten.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN