”Jag fick ingen luft”

avPatrik Brenning

Anja tog brons efter dramatik

1 av 11 | Foto: JOSEFIN TURESSON

Sverige har fått sin första medalj i alpina VM och det var i vanlig ordning Anja Pärson som bärgade den – efter dramatik.

29-åringen fick svårt att andas i slutet av slalomen under superkombinationen men lyckades säkra bronset.

– Jag fick en isbit som studsade upp i svaljet och fick ingen luft. Det blev tufft där nere och tog emot, säger Pärson, som samma kväll fick ta emot medaljen, till TV4.

Anja Pärson har gjort det igen. Svenskan tog VM-brons i superkombinationen, hennes elfte indivuella VM-medalj och 18:e mästerskapsmedalj i karriären. Men efter tävlingen berättade svenskan om en dramatisk avslutning av slalomen.

Stördes av isbit

– Jag fick en isbit som studsade upp i svaljet och fick ingen luft. Det blev tufft där nere och tog emot. Jag tänkte bara "ta dig i mål", säger Anja till TV4.

– Jag är lite less över att missa guldet. Men det blev medalj. Det känns skönt, säger Pärson.

Anja Pärson var trea efter störtloppet i superkombinationen men såg lite försiktig i inledningen av slalomen och tappade snabbt sitt försprång. Men sedan kom hon igång.

31 hundradelar efter vid första mellantiden blev först 29 men tyvärr inte mindre än 27 i mål vilket ändå räckte till en tredjeplats med två åkare kvar vid start.

”Jag är chockad”

Fartspecialisten Dominique Gisin hotade men räckte inte till och då återstod bara Elisabeth Görgl. Guldmedaljören från Super G:n tappade vid varje mellantid och var även efter Anja Pärson i mål.

Istället blev det Anna Fenninger från Österrike som mycket överraskande vann guldet.

– Jag kan inte beskriva känslan. Det är otroligt. Jag är väldigt chockad, säger Fenninger till TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint