Golf

”Det känns lite som att hon inte vet vad hon pratar om”

Av: 

Martin Strömberg

SPORTBLADET

Svenske Johan Elliot arbetar dagligen med världsstjärnor via sitt managementbolag, Sportyard.

Han blir närmast chockad när han hör Alfredssons uttalanden om egoistiska golfstjärnor.

– Tråkigt och den här gången är hon helt ute och cyklar, säger Elliot.

Det räcker att läsa en mening ur texten om Helen Alfredssons attack på snålheten bland idrottsstjärnor för att Johan Elliot ska reagera.

– Herregud! Är det någonstans man skänker till välgörenhet så är det inom golfen. Bara PGA-touren har samlat ihop över en miljard dollar och i princip alla toppspelare har sina egna sätt att hjälpa till.

Får ofta tackkort

Sportyard arbetar med spelare som den tyske världstvåan, Martin Kaymer och de svenska stjärnorna Robert Karlsson och Henrik Stenson. De arbetar alla mycket med välgörenhet.

– Men det är ingen av dem som vill gå ut och skylta eller framhäva sig för det. Robban till exempel sätter av en viss procent varje tävling och han har donerat fruktansvärt mycket pengar som väldigt få känner till. Dessutom arbetar han på fältet med ungdomar som hamnat snett. Jag får ofta tackkort från människor utan att veta varför, som Robban har hjälpt, berättar Elliot.

Fel att generalisera

Henrik Stenson skänkte häromåret 100 000 dollar till Childhood Foundation och har de senaste åren jobbat med Friends, som bekämpar mobbning.

Martin Kaymer arbetar med organisationer som stödjer kampen mot barncancer.

Elliot tycker att Alfredssons initiativ är bra och förstår att hon inte menar att alla idrottsstjärnor är snåla men tycker ändå att generaliseringarna slår fel.

– Alla toppspelare som jag känner till bedriver någon form av välgörenhet och det känns lite som att hon inte vet vad hon pratar om, men det är ju mest synd om henne själv.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf