”Vet själv vad jag har för kapacitet”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:

Byggmark har testat klart

BEAVER CREEK. Han har återigen bytt skidor och pjäxor.

Nu hoppas Jens Byggmark att han hittat rätt.

– Jag är inte där att jag kan lova guld, men jag känner att det är möjligt, säger han.

Jens Byggmarks var trea i Madonna di Campiglio före jul. Men i övrigt har säsongen mest varit en kamp med materialet.

I senaste tävlingen i Schladming för två veckor sedan var ”Byggis” över fyra sekunder efter och missade andra åket.

– Jag tycker att jag har kommit lite längre så nu har jag brutit testande och kör träning bara. Det är nya skidor, nya pjäxor, allt. Men det blir inte så himla stor skillnad. Det är exakt samma pjäxor som jag hade innan jul och skidorna är sådana jag beställde i september men de kom nu, säger han.

Hur fungerar det?

– Jag har aldrig blivit kompis med den här snön, men jag tycker att jag börjar närma mig. Om man ser träningspassen här är det extremt många som har problem, men man ser också vissa som inte har problem. Jag skulle hellre sålla mig till de som inte har problem, men säg att jag åker bland de bästa som har problem.

”Vet vad jag har för kapacitet”

Vad har du för förväntningar?

– Det är ju medalj. Det är ju alltid det. Det känns väldigt mycket bättre än i januari och det känns väldigt tryggt ändå. Jag är inte där att jag kan lova ett guld, men jag känner att det är möjligt.

I Åre sa du att det inte är kul att komma till ett mästerskap och sitta och ljuga om att man ska ta medalj. Är det där vi är nu?

– Spot on, haha. Nej, men riktigt så är det inte. Jag har gjort sådana här grej förut, som i Garmisch (2011). Man kommer till ett VM och så känns det inte bra och så går det bra på tävling.

Byggmark fortsätter:

– Det är tuff träning här uppe så det är möjligt att om man stämplar ut på tävling och det känns lite lättare så kan det vara att man skickar på rätt hårt och då kan det räcka väldigt långt. Jag vet ju själv vad jag har för kapacitet.

Publicerad: