Motorsport

Läkarnas nya oro: Muskelförtvining

Av: 

Kristopher Karlsson

SPORTBLADET

Uppgifter: Schumacher väger bara 45 kilo

Michael Schumacher gör neurologiska framsteg med sin rehabilitering hemma i Schweiz.

Enligt schweiziska 20 Minuti oroas de behandlade läkarna dock av muskelatrofi – och F1-legendaren uppges väga blott 45 kilo.

Det är nu 13 månader sedan Michael Schumacher kraschade olyckligt i de franska alperna och ådrog sig allvarliga hjärnskador.

 Den tyske Formel 1-legendaren tillbringade de första sex månaderna nedsövd och sedan dess har han inlett en rehabilitering som enligt managern Sabine Kehm kommer att bli en ”lång och tuff process”.

I slutet av 2014 fick han lämna sjukhuset i franska Grenoble och numera rehabiliteras han i sitt hem vid schweiziska Genevesjön.

Schumacher har enligt schweiziska 20 Minuti gjort flera framsteg på vägen mot återhämtning och rehabilitering uppges vara långsam men stadig.

Tappat 25 kilo

Det är främst neurologiska framsteg som Schumachers familj kan glädjas över. Men under de senaste veckorna har läkarna ny anledning till oro:

Muskelatrofi.

Tysken har tappat 25 kilo och väger enligt 20 Minuti numera endast 45 kilo som följd av att han varit praktiskt taget orörlig under de senaste 13 månaderna.

Den schweiziska sajten uppger att rehabiliteringsövningarna inte varit tillräckligt för att helt avvärja muskelatrofin, så kallad muskelförtvining.

Därför planerar läkarna att öka belastningen i övningarna och samtidigt få Schumacher att lämna sängen över längre perioder.

ANNONS

Hockey-VM i fokus på Powerplay! Åtta fajter är utmaningen och 1, X eller 2 är alternativen. Fixar du alla rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1