Mullsjös mäktiga vändning i kvarten

SPORTBLADET

Matchvinnaren: ”Så otroligt skönt”

Kevin Lundgren sköt matchvinnande 5-4 mot Växjö i femte kvartsfinalmötet.

Nu har Mullsjö vänt 0-2 till 3-2 i matcher.

– Det är riktigt jävla skönt, säger matchvinnaren.

Kvartsfinalserien mellan Mullsjö och Växjö har utvecklats till ett sanslöst drama.

Den femte kvarten blev inget undantag.

Mullsjö såg ut att vara på väg mot en klar seger när Emil Kihlblom dunkade in 4-1 i början av sista perioden, men Växjö åt ikapp och nådde 4-4.

Då klev Kevin Lundgren fram. Ett Växjö-misstag bäddade för en spelvändning där Lundgren satte avgörandet.

– Jag är helt slut, men glad. Jag kan knappt beskriva känslan. Det var en sådan adrenalinkick att sätta det målet, så otroligt skönt, säger Kevin Lundgren.

– Det var lite surt att vi gav dem initiativet och släppte upp dem till 4-4, men vi lyckades lugna ner oss och efter vi tagit ledningen tycker jag att vi kontrollerade det ganska bra.

”Extra bra hemma”

Ni hade ett massivt hemmastöd?

– Ja, publiken har varit fantastisk i hela serien. Extra bra hemma hos oss. Det finns bara innebandy i den här bygden, alla samlas kring det.

I och med segern i match fem så har Mullsjö vänt 0-2 till 3-2 i matcher och har nu dubbla chanser att avgöra kvartsfinalserien.

– Nyckeln är försvarsspelet. I de tre senaste matcherna har vi satt försvaret vilket bäddar för våra spelvändningar. Nu har vi skaffat oss matchboll och den ska vi se till att ta till vara på. Vi har visat att vi kan vinna i Växjö tidigare, och jag tror och hoppas vi kan göra det igen. Vi har bra självförtroende, säger Lundgren, som redan börjat ladda inför match sex.

– Man hinner knappt jubla alls efter en seger när vi spelar så här tätt. Jag får njuta lite nu, sedan är det bara fokus på nästa match.

Extra infekterat

Kvartsfinalserien har blivit extra infekterad efter att Växjö valde att anmäla Mullsjö-stjärnan David Gillek för en armbåge i match tre vilket ledde till en avstängning resten av kvartsfinalen.

Det har dock inte påverkat laget negativt, utan Mullsjö har vunnit två raka utan sin härförare.

– Det enda jag kan säga om det är att vi spelar för David Gillek just nu, menar Kevin Lundgren.

Guldfavoriten och dubbla mästarna Falun vann med hela 9-0 hemma mot Sirius och är därmed vidare till semifinal efter 4-1 i matcher med den totala målskillnaden 33-12.

– Sirius hade en del spelare skadade och tvingades göra om, men vi ber inte om ursäkt för att det rann iväg i den här sista matchen, säger spjutspetsen Rasmus Enström, som ”bara” gjort tre poäng på fem matcher i serien.

– Ibland får man göra grovjobbet istället och jag tycker ändå att vår kedja växlat upp. Jag är van vid att göra poäng och man tar gärna något mål eller någon assist för självförtroendets skull, men så länge laget vinner så är jag nöjd.

Vill du möta Mullsjö eller Växjö i semifinalen?

­– Det spelar ingen roll alls.

På damsidan sköt Anna Jakobsson dubbla mål när Endre 3-2-vann borta mot Iksu och kvitterade kvartsfinalserien till 1-1 i matcher.

Anna Wijk levererade fyra poäng, och har nu gjort totalt åtta poäng på två matcher, när Kais Mora 8-5-vann mot Täby och gick fram till 2-0 i matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM