”En förening som håller på att falla”

SPORTBLADET

Dömer ut Djurgården fullständigt: Ger inte mycket för tanterna

Pixbo valde – för många överraskande – att välja Djurgården som kvartsfinalmotståndare i damernas innebandyslutspel.

Och coachen Jonas Eliasson har inte mycket till övers för motståndet.

– Det är en förening som håller på att falla, säger han.

Efter att ettan Kais Mora och tvåan Rönnby valt att möta Täby respektive Dalen i SSL-slutspelet, så valde trean Pixbo något överraskande att möta regerande mästarna Djurgården istället för Iksu.

”Pinsamt att ta in 40-åringar”

Pixbo slog ut Iksu i slutspelet ifjol och har vunnit dubbla gånger mot Umeå-laget under säsongen, medan man spelat två oavgjorda mot Djurgården.

– Det är laget som valt i första hand, i kombination med saker som ekonomi och resor. Vi känner att vi är bättre än Djurgården och vi ser fram emot att slå ut de svenska mästarna, säger tränaren Jonas Eliasson.

– Vi har respekt för dem, men kommer vi upp i 80 % samtidigt som de spelar på 100 % så slår vi ut dem.

Eliasson passar också på att dela ut en rejäl känga till Stockholmslaget som under säsongen förstärkt med veteraner som Birgitte Lersbryggen, 40, och Hermine Dahlerus, 38.

– Det är pinsamt att de tar in 40-åringar. De borde ha juniorer som inte är mycket sämre. Vi har respekt för deras stjärnspelare, men ger inte mycket för tanterna, säger Eliasson och fortsätter:

– I mina ögon är Djurgården en förening som håller på att falla och jag har inte mycket till övers för dem. Lars Jedheim är en trevlig kille och Emelie Lindström är fantastiskt bra, men vi har ett bättre lag.

”Säger det för att verka ball”

Emelie Lindström:

– Äh, jag tror han (Jonas Eliasson) säger det där för att verka ball. En cool kille. Men han har fått äta upp sina ord tidigare. Säger han att de bara behöver spela på 80 % så är det väl upp till bevis för dem. Jag tycker vi varit närmare segern när vi mötts i år. Jag har inga problem med att de valde oss.

Jonas Eliasson tycker det är pinsamt att ni tar in gamlingar?

– Jag tycker inte man ska fokusera på hur gamla folk är. Det är extremt tråkigt när det sägs i media att man ska sluta bara för att man har en viss ålder. Vi slår hål på oss själva i daminnebandyn. Jag som är 28 är väl för gammal också i så fall. Är man tillräckligt bra ska man spela.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy