Kan förlora miljoner – på Twitter-kriget

SPORTBLADET

Daniel Negreanu slår tillbaka mot hånen med ett jättevad: ”Jag menar allvar”...

Världens mest kände pokerspelare Daniel Negreanu hånas på Twitter av yngre nätspelare.

Det har fått kanadensaren att se rött – och satsa en förmögenhet för att visa vem som är bäst.

”Jag menar allvar”, skriver han på Twitter.

Han har dragit in 50 miljoner kronor under 2014 och har sedan 2004, då han som yngste spelare någonsin vann sin första VM-turnering, varit med i världseliten.

Under sin långa karriär har Daniel Negreanu totalt dragit in nära 200 miljoner kronor. Men samtidigt som kanadensaren vunnit stora turneringar finns det ett stort antal andra spelare som i tysthet vinner stora summor på nätet.

”Du fattar ingenting”

Men vem är egentligen bäst? Diskussionen har lett till ett bråk på Twitter mellan Negreanu – och nätspelarna.

Allt började med att pokerstjärnan skrev på Twitter att spelare som inte får kritik för sitt spel inte är tillräckligt kreativa. Det fick pokerspelaren Daniel Merrilees att gå till attack:

”Negreanu, du fattar ingenting. Du skulle inte ens vinna på 5/10-borden på PokerStars (bord med mörkar på fem, respektive tio dollar, reds anm). Live poker är bara lol”, skrev han på Twitter.

Negreanu svarade kort därefter:

”En dag så kommer du förstå, uppenbarligen har du mycket att lära”.

Kan bli en dyr lektion

Efter mer provokationer gick Negranu till attack – och satsade en förmögenhet för att bevisa vem som är bäst. Sju miljoner kronor närmare bestämt.

”Jag är så seriös som det går att vara, jag menar allvar. Två veckor, fem timmars spel. Jag kan satsa en miljon (dollar, reds anm)”, skrev kanadensaren – och fick svar av Daniel Colman, mannen som nyligen vann 100 miljoner kronor i superturneringen One Drop före just Negreanu.

”Jag synar dig, pokern är annorlunda nu än för fyra år sedan”, skrev han.

Det återstår att se om vaden kommer att realiseras. Sist Negreanu ingick i ett stort bet erbjöd han alla att spela på om han eller Phil Ivey skulle vinna en VM-turnering. Hur det gick? Kollegan Ivey spelade hem en turnering och kompisarna fick dela på flera miljoner kronor. Det här kan bli en dyr pokerlektion för Daniel Colman och Daniel Merrilees

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker