Slog 2 500 spelare – vann 1,8 miljoner

SPORTBLADET

Matias från Argentina skrällde i Barcelona: ”Min bästa vinst någonsin”

BARCELONA. Han åkte till en annan kontinent – och spelade hem sin största vinst någonsin.

Argentinaren Matias Ruzzi har miljoner anledningar att vara glad.

– Nu ska jag fira, säger han.

Foto: Matias Ruzzi

Det blev inga svenskar på finalbordet i Estrella Poker Tours huvudturnering.

I toppen fanns istället en ryss, en israel och en argentinare. Och det var sydamerikanen som var starkast. Efter att ha tagit sig förbi 2 560 spelare, ett av de största startfälten i EPT-historien, stod han som vinnare.

Mindre pengar än tvåan

Förstapriset blev dock rejält mycket lägre än tvåans. Efter deal på finalbordet kom han och Vladislav Donchev överens om att fördela pengarna långt innan allt var avgjort. Och det var ryssen som gick vinnande ur uppgörelsen. Medan Matias Ruzzi fick 198 000 euro (1,8 miljoner enligt dagens valutakurs) kammade Donchev hem 278 000 euro.  Men argentinaren kan ändå skriva upp en EPT-vinst i sitt poker-cv efter att ha slagit ryssen heads up.

”Min bästa vinst någonsin”

Förstapriset var hans största vinst någonsin och nu vill han spela in ännu mer i EPT Main Event som är i full gång.

– Jag är så glad. Det här är min bästa vinst någonsin och det skadar inte att PokerStars säger att det här var den största live freeze-out-turneringen någonsin. Det här var också min första Estrella-turnering men jag är säker på att det inte blir den sista. I kväll (läs i går, torsdag) ska jag fira men i morgon fokuserar jag på dag 1b i EPT Main event, säger han till PokerStarsblog.com.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker