Poker

Mikael Thuritz galna miljonår

Av: 

Minimedia

Jonas Blomquist

SPORTBLADET

Svensken bäst i världen på 8-game – vann 20 milj

Få utanför pokervärlden vet vem han är.

Men på nätet är Mikael Thuritz, 30, en av världens bästa.

Under 2014 spelade han in hisnande 20 miljoner kronor.

Mikael Thuritz.
Mikael Thuritz.

Utanför världens kasinon är Mikael Thuritz totalt okänd. Men i pokerkretsar är han en legendar. Under sin karriär har 30-åringen från Stockholm spelat in sjusiffriga belopp. 2014 var inget undantag. När det kommer till pokerspelet 8-game var han han bäst i världen under 2014, visar statistik från sajten Highstakesdb. 98 procent av hans vinster, över 20 miljoner kronor, kom från den relativt okända spelformen.

Tre i världen totalt

Thuritz segertåg på 8-game gjorde också att han var fjärde bäst i världen om man räknar ihop alla spelformer. Bara tre andra, Daniel Cates och två anonyma spelare, vann mer. Mikael Thuritz har dock inte bara vunnit pengar på nätet. Under sin karriär har han spelat in 1,7 miljoner dollar vid liveturneringar. Trots att de flesta i pokervärlden respekterar Thuritz kritiserar andra hans attityd. Pokerkollegan Luke Schwartz gick nyligen till attack mot svensken.

– Mikael Thuritz är en fantastisk spelare och en av de bästa allroundspelarna i världen, jag respekterar hans spel. Men eftersom han har ego och attitydproblem så gillar jag inte hans personlighet, sa Luke Schwartz tidigare i veckan.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker