Erik Skoglund förd akut till sjukhus

Proffsboxningsstjärnan Erik Skoglund fördes i ambulans till Nyköpings lasarett efter ett sparringpass på fredagskvällen i hemstaden Nyköping.
– Jag vet inte hur allvarligt det är och i nuläget är det bäst att inte spekulera, säger stallchefen Nisse Sauerland till Sportbladet.

Erik Skoglund, som tveksamt förlorade mot Callum Smith i Liverpool för några månader sedan, fick sin kommande match mot Rocky Fielding som skulle ha gått 17 december i O2 Arena i London inställd och har ingen ny match garanterad.

För stall Sauerland är det därför förvånande att Erik höll på med sparring, vilket man normalt gör när man närmar sig match.

Sportbladet har sökt Eriks närmaste i hans team men inte fått svar.

– Jag vet verkligen inte vad som har hänt så jag har egentligen inga kommentarer än, säger Nisse Sauerland.

Väntar med att kommentera

När Sportbladet pratade med Sauerland sent på fredagskvällen förklarade man att stallet valt att inte göra några kommentarer om vad det är som har hänt förrän under lördagen.

Enligt ögonvittnesuppgifter till Södermanlands nyheter, sn.se, orsakades skadan inte av speciellt hård sparring. Något ska i stället ha skett i en paus mellan sparringronderna.

Erik Skoglund tränas av sin pappa Johan och sin storebror Marcus.

Sportbladet har sökt båda utan att nå dem under fredagskvällen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.