Nobbas av juryn – trots OS-guld

Hanna Öberg inte nominerad i ”Årets kvinnliga idrottare”

avPer Bohman

OS-guld i skidskytte?

Det räcker inte.

Hanna Öberg nobbas i kategorin ”Årets kvinnliga idrottare”.

Juryn har förstås haft det svettigt. Sarah Sjöström (fyra EM-guld) Charlotte Kalla (OS-guld i skiathlon), Stina Nilsson (OS-guld i sprint), Frida Hansdotter (OS-guld i slalom) och Hanna Öberg (OS-guld i skidskytte-distansen) är fem idrottare som haft ett exceptionellt år. Men när årets kvinnliga idrottare ska koras på Idrottsgalan i januari 2019 är det bara fyra som kan nomineras.

Hon nobbas

Vem som nobbas?

Skidskytten Hanna Öberg. 23-åringen tog OS-guld på distansloppet i Pyeongchang, men anses alltså inte kunna hävda sig mot Kalla, Sjöström, Nilsson och Hansdotter.

– När man hör de fyra nominerade så är det ju logiskt. Men det är ju konstigt att inte bli nominerad när man har vunnit OS-guld, säger Björn Ferry.

Missar idrottsgalan

Öberg är emellertid nominerad i en annan kategori. Skidskytten kan få pris för ”årets prestation”. Där ställs hon mot Armands Duplantis, André Myhrer och Pernilla Lindberg.

Sedan tidigare står det klart att Charlotte Kalla och Stina Nilsson missar Idrottsgalan då den sammanfaller med en särskilt intensiv period i världscupen.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Stina Nilsson, Charlotte Kalla, Frida Hansdotter och André Myhrer med sina OS-guld

LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt om alla tävlingar

LÄS MER: Skidskytte-VM i Östersund – allt om mästerskapet

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

ARTIKELN HANDLAR OM