EM-segrar trots magsjuka och ryggskott

Foto: Paul Chiasson/AP/TT
Anna Hasselborg. Arkivbild.

avTT

SPORTBLADET

Lag Edin toppar sin grupp i EM efter fem raka segrar – trots skippern Niklas Edins ryggskott.

Samtidigt härjar magsjuka hos de svenska curlingdamerna som förlorat två matcher.

– Vi kommer att starta upp en ny turnering sen när vi är "fit for fight", säger Sofia Måbergs.

Lag Anna Hasselborg åkte på sin andra förlust i gruppomgången när Danmark vann med 6–4 under måndagskvällen. De regerande OS-mästarna delar nu tredjeplatsen (de fyra bästa av tio går vidare) med Ryssland efter fem spelade matcher i Tallinn.

Magsjuka har gått runt i laget vilket har tvingat dem att ta in reserven Johanna Heldin, som spelat tre matcher och EM-debuterat.

– Vi är en lite desarmerad skara just nu. Första omgången var jag väldigt nervös, men sen så släppte det och det var bara kul. Jag fick bra stöd av tjejerna, sade Heldin i en intervju med curlingförbundet.

Sofia Måbergs tycker att Heldin har gjort ett finfint jobb men medger att de påverkats mycket av att behöva rotera i laget.

– Såklart att det påverkar, vi har i princip aldrig behövt ta in reserven. Men vi säger att vi tar en match och en dag i taget. Det är en lång vecka, säger hon i en intervju med förbundet.

Enligt förbundet är tanken att den ordinarie "fyran" ska spela under tisdagen.

Lag Edin obesegrat

Det svenska herrlaget är samtidigt fortsatt obesegrat i mästerskapet. Lag Niklas Edin, som har vunnit EM de fyra senaste åren, tog sin femte raka vinst när man besegrade Italien med 11–4 och toppar grundomgången som enda obesegrade lag.

Men inte heller i herrlaget är läget helt hundra. Skippern Niklas Edin har fått ryggskott.

– Det är i alla fall bättre än de diskbråcken som jag haft. Men det är lite surt. Det blir mycket resande och sittande när vi pendlar mellan Kanada och Europa så det har varit lite så en tid. Det känns bara muskulärt så förhoppningsvis med lite behandling och så där ska det bli bättre på några dagar, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Curling

Vinter-OS