Stjärnan tillbaka på hemmaplan

avAnna Andersson

Publicerad:

Laddar för RX-festen i Höljes

Han må vara stjärna i DTM.

Men nu kommer Mattias Ekström hem - till rallycrossdepån där han tog sin första VM-seger förra året.

– Jag får gåshud på hela kroppen när jag tänker tillbaka, säger han.

Foto: AP

I vanliga fall bor ungefär 200 personer i Höljes, i skogen runtomkring orten finns björnar vargar och en massa mygg. Men till den första helgen i juli så förvandlas orten till en rallycross-metropol. Det är VM-deltävling i byn och närmare 40 000 människor invaderar den annars lugna orten.

En av dem är Mattias Ekström som redan som barn var på plats i depån när hans pappa körde. Nu kommer han som regerande segrare - för ett år sedan tog han och EKS sin första VM-seger just på hemmaplan.

– När jag tänker tillbaka på förra året kan jag fortfarande få gåshud på hela kroppen. Den segern är en av mina absoluta höjdpunkter, ett minne för livet, säger Mattias Ekström.

– Så här lång har säsongen varit en utmaning, sett till resultat. Höljes blir en vändpunkt och vi ska göra allt för att återuppliva den magiska helgen och leverera en fantastisk föreställning för våra fans.

Hemmaplan

Höljes är hemmatävling för många av förarna i VM-serien, åtta av de tio främsta förarna i mästerskapet är antingen svenskar eller bor eller har bott i Värmland.

– Det är en metropol, årets höjdpunkt, säger VM-tvåan Johan Kristoffersson.

Han har 35 poäng upp till den regerande mästaren, norrmannen Petter Solberg, som bor i Värmland.

– Det är klart att jag ska försöka utmana honom, men han har en väldigt hög lägsta nivå, har ett team som fungerar, en bil som fungerar och är otroligt erfaren, säger kristoffersson.

– I enstaka tävlingar går det att slå honom, men att göra det över en säsong blir tufft i år.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM