HBK fortsätter segertåget - Touma leder skytteligan

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

"Det kan inte bli bättre än så här"

Kalmar

Allsvenskans hetaste målskytt är en mittfältare.

Med sina två mål i den tidiga seriefinalen på Fredriksskans i Kalmar såg Sharbel Touma till att Halmstads BK vann med 3-1 (0-0) och rycker i tabelltoppen.

- Det kan inte bli bättre än så här, säger Sharbel Touma.

Med sina två mål i går toppar HBK:s vänstermittfältare den allsvenska skytteligan med sex mål på sju matcher. Förra säsongen gjorde han fyra mål på hela säsongen.

- Vi har en härlig känsla i laget och vinner mycket bollar på mitten vilket gör att vi kan få öppna lägen där framme, säger Sharbel Touma.

Samtidigt som han hyllar sitt lag kostar han på sig att ge beröm till nykomlingen Kalmar FF.

- Det här var den absolut tuffaste matchen för säsongen. Jag förstår att andra lag haft så svårt för Kalmar. De spelar tufft och låser spelet. Det kändes som om det var 20 man på deras planhalva när vi skulle anfalla.

KFF bäst i första halvlek

Kalmar FF som saknade avstängda Dedé Anderson och Svante Samuelsson samt knäskadade Tobias Carlsson började matchen väldigt defensivt men jobbade sig efter hand upp i banan och hade i första halvlek de flesta farliga målchanserna.

- Kalmar var taktiskt bättre än oss i första halvlek, säger Halmstadstränaren Jan Andersson.

I början av andra halvlek fick så Halmstad sex lyckliga minuter.

Pånyttfödde Markus Rosenberg vann en närkamp med Patrik Rosengren, avancerade framåt och vände bort Mikael Eklund innan han elegant serverade bollen till en fristående Sharbel Touma.

- Vi behövde det där målet för att det skulle släppa. Kalmar öppnade upp sitt täta försvar och vi fick mer ytor att jobba på, säger Sharbel Touma.

2-0-målet var ett riktigt turmål. Tommy Jönsson slog en frispark från 25 meter som ändrade riktning en försvarare och helt ställde Petter Wastå i hemmamålet.

- Vi var en hårsmån från att ta ledningen i första halvlek men blev passiva i andra, säger KFF-tränaren Nanne Bergstrand.

Augusto reducerade

Halmstad bevakade sin ledning men det höll på att kosta segern. Med sex minuter kvar av matchen nickade brassen Fabio Augusto in reduceringen efter inlägg från den pigga allsvenska debutanten Fredrik Petersson. Kalmar flyttade upp positionerna och jagade kvittering. Bästa chansen skapade faktiskt HBK:s målvakt när han rusade ut och skulle rensa undan. Conny Johansson slog bollen rakt på en framrusande Daniel Mobaeck och bollen gick bara en meter utanför HBK-målet.

Mitt i Kalmar FF:s offensiv så kontrade Halmstad och skytteligaledaren Sharbel Touma kunde sätta punkt för matchen.

Halmstad toppar nu den haltande allsvenska tabellen sex poäng före Kalmar FF som behåller andraplatsen.

TT

Publicerad: