”Byns” hörnskytte dyrkade upp VBK:s starka försvarlås

SPORTBLADET

”Vi kontrollerar matchen bra”

I söndags hade Edsbyn stora problem att hemma i bandykyrkan ta sig igenom Vetlandas försvar och få bollen förbi landslagskeepern Andreas Bergwall.

På Tjustkulle gick det bättre – mycket tack vare hörnskyttet.

— Nu hade vi en bild av hur de spelar, då var det lättare att lägga upp taktiken, säger edsbymittfältaren Magnus Olsson, som fick fira en seger på sin 33 årsdag.

Foto: FIRADE DUBBELT Magnus Olsson, 33 år i går, gjorde ett av Edsbyns mål i segermatchen mot Vetlanda. Och nu verkar mästarna på gång igen.

Fram till det att fem minuter återstod av första halvlek var matchen mellan Vetlanda och Edsbyn mållös. Men i paus ledde Edsbyn med 3-0.

— 1-0 och 3-0 kommer på hörnor. Vi kontrollerar matchen bra, det är Vetlanda som får jaga, säger Olsson.

Gillar läget...

Edsbyn spelade bra och tillät inte Vetlanda komma upp de kontringar som tillsammans med Rolf Hedbergs hörnskytte varit smålänningarnas segervapen under vintern. Björn Einarsson reducerade på hörna tidigt i andra halvlek, men när Jonas Edling i den 54:e minuten satte 4-1 till bortalaget kändes matchen avgjord. Födelsedagsbarnet Magnus Olsson avslutade målskyttet genom att kvarten före slut göra 5-1.

— Före serien snackade alla om Sandviken och Hammarby, på sista tiden är det Villa som varit på tapeten. Vi får smyga med i bakvattnet och det passar oss bra, vi ligger trots allt bara en poäng efter Villa nu, säger Olsson.

Sportbladet ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy