Stjärnsmäll för Saik mot VSK

SPORTBLADET

Sandvikens stålmän är inte längre rostfria

En seger på fem elitseriematcher. Sandvikens stålmän är inte längre rostfria. Efter 3-7 mot Västerås hemma på Jernvallen var Saiktränaren Anders Jakobsson fundersam.

- Man börjar ju undra. Det har varit lite för många matcher då vi tappat spelet i andra halvlek, säger han.

Sandviken började bra. Magnus Muhrén och Daniel Mossberg gav hemmalaget en 2-0-ledning. Sedan var det slut på det roliga. VSK gick upp till 3-2-ledning före paus. I andra hade Sandviken chansen att komma tillbaka. Men när gamle Saikkeepern Daniel Kjörling räddade ett hårt hörnskott från Daniel Eriksson återtog VSK initiativet och kunde rinna ifrån till seger 7-3.

- Vi var riktigt bra idag. Vi har haft ett par matcher den senaste tiden då vi höjt oss, säger Västerås tränare Magnus Berglund.

- Klart att vi är nöjda, vi gick in i matchen med en bra känsla. Men nu är väl risken att vi retat upp Saik ännu mer. De är fortfarande storfavoriter till SM-guldet.

VM-uttagne Saikmittfältaren Pelle Fosshaug hyllades efter matchen av bortaklacken. VSK-fansen har inte glömt sin gamle hjälte.

- Det kände inte annorlunda att spela den här matchen jämfört med andra matcher, förutom nu efteråt då, säger Fosshaug.

Hyllningarna och platsen i VM-truppen var lite plåster på förlustsåren för Fosshaug. De behövdes. Det var inte vidare uppåt i Saiklägret efter matchen. En sjundeplats i tabellen efter fem omgångar var inte vad gästrikelaget räknat med. Tränaren Anders Jakobsson fick på presskonferensen efter matchen frågan om han kände panik.

- Nej, ingen panik. Vi kan ju inte åka ur den här serien i alla fall.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy