Andersson nära knäcka blekt Saik

SPORTBLADET

”Vi var riktigt, riktigt nära”

Foto: GLÄDJE OCH SORG Daniel Andersson jublar efter ett av sina två mål för Villa/Lidköping i 2–2-matchen mot Sandviken.

En axelskada har gjort att Villa Lidköpings Daniel Andersson, 21, knappt kunnat träna de senaste veckorna. Men i elitseriepremiären mot Sandviken stod han på isen - och fixkade sånär en sensationell tvåpoängare till västgötagänget. Först i slutminuterna kunde Saik kämpa in en kvitteringsboll.

- Vi var riktigt, riktigt nära. Jag tror att det är så här jämnt mellan norr- och söderserierna, säger Villa Lidköpings tränare Jonas Andersson.

Snacket inför elitseriepremiären har på många håll handlat om hur överlägsna norrlagen är de från söderserien. Första omgången gav en annan bild av sakernas tillstånd. Facit: tre poäng till lagen från norr, fem till söderklubbarna.

Och söderövertaget kunde varit större. Villa var ett av södergruppslagen som var nära att knipa en tvåpoängare. När paussignalen gick på Jernvallen ledde Villa med 2-1. Daniel Andersson svarade för Lidköpingslagets båda fullträffar. Först frispelades han av Mathias Nilsson, sedan tog han emot ett fint utkast från Joakim Larsson (hans tredje målgivande passning för säsongen) och lyfte in bollen bakom storspelande Gabriel Bridholm i Saikmålet.

Andersson het

Andersson var het - trots att han bara kunnat träna sporadiskt den senaste tiden. Den axelskada han dras med gjorde till exempel att han tvingades tacka nej till att följa med utvecklingslandslag till Kazakstan i helgen.

Efter paus fortsatte Daniel Andersson att skapa chanser. Först kom han fri med Bridholm som räddade, strax efteråt sköt han i ribban. Dessutom hade Johan Andersson ett friläge och tvingade Bridholm till en svettig räddning.

Gabriel Bridholm, 20, värvad från just Villa inför den här säsongen, var Jernvallens klart främste Saikspelare. I slutminuterna blixtrade även 40-åringen Pelle Fosshaug till. Med sex minuter kvar friställde han Gustav Björkman med en smart diagonalpassning. Björkman slog till och fick in en kvittering som knappast kan sägas vara rättvis.

- Men trots allt så är man nöjd när man kan lämna Jernvallen med en poäng med sig. Och vi är väldigt nöjda med hur vi genomför matchen, säger Jonas Andersson.

Fakta;

Sandviken-Villa Lidköping 2-2 (1-2)

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy