Modo kan - även utan ”Foppa”

SPORTBLADET

Besegrade Södertälje med 4-2

Örnsköldsvik

Modo utan Peter Forsberg, hur går det?

Utmärkt.

Andra raka segern på torsdagen - 4-2 hemma mot Södertälje - sedan Forsbergs ersättare i förstakedjan, Andreas Salomonsson, avgjort matchen med två mål.

Modo har lutat sig tungt mot Peter Forsberg under säsongen. Men han har problem med en armbåge och tvingades stå över andra matchen i rad.

Och segern borta mot Mora (4-3) i måndags följdes nu upp med en ny seger.

Lustigt nog blev spelaren som ersatt Forsberg i förstakedjan med Mattias Weinhandl och Per Svartvadet, Andreas Salomonsson, matchhjälte. Han sköt 2-1 tidigt i tredje perioden och sedan 3-2 när Södertälje kvitterat och skapat visst tryck.

På gång

- "Salle" är på gång. Fast det var ingen chansning att sätta in honom i förstakedjan, han och Svartvadet var strålande tillsammans förra säsongen,

sade Modo-tränaren Kent Forsberg och fortsatte:

- Det blir ett bekymmer var vi ska stoppa in Peter nu och eventuellt Markus Näslund.

Angenäma bekymmer då, kan man tänka.

Södertälje kom till start med fem segrar på de senaste sex matcherna och blev också svårtuggat för Modo. Med en engagerad Mats Hallin i båset gjorde Södertälje det mycket svårt för Modo. Hemmalaget hade mycket puck, men det tunga och starka Södertälje-försvaret gjorde det svårt för Modos anfallare.

Det blev "bara" ett Modo-mål i andra perioden, trots stort puckinnehav och inför tredje perioden stod det 1-1 och utgången var oviss.

Säkra en poäng

- Tanken var att vi skulle säkra och försöka spela till oss en pinne, sade Södertäljes andretränare Anders Eldebrink.

Det sprack dock redan efter 38 sekunder i tredje perioden när Salomonsson gjorde 2-1. Södertälje var tvingat att flytta upp spelet, gjorde det och

skapade också tryck.

Och lyckades kvittera, när backen Janne Huokko dundrade in sitt andra mål för kvällen.

Modo var lite i gungning ett tag, men Salomonsson återställde ordningen efter 11.17 med 3-2-målet och även om Södertälje hade ett par fina chanser till kvittering höll Modo undan. Daniel Sedin avgjorde för gott när han satte 4-2 i tom kasse i spel fyra mot sex.

En klart rättvis Modo-seger som i och med trepoängaren gick förbi Mora och upp på femteplats.

Den nämnda förstakedjan var bästa formationen i Modo och på isen. Modos nye transatlantiske forward, Dan Hinote, slet som en galärslav.

- Det är skönt att ha en sådan kille i laget, han är en pådrivare även i omklädningsrummet. Den som somnat till får ett rapp på benskyddet, sade en nöjd Kent Forsberg.

TT