Taktiska missen som kan ha kostat guld

DOHA. Perseus Karlström gick för guld.

Men när japanen Toshikazu Yamanishi ryckte fick Karlström order att avvakta.

– Annars hade jag fasiken kunnat slåss om guldet, säger han.

Missta er inte, Perseus Karlström kan ha varit hela VM:s gladaste bronsmedaljör när han frustade ut sin glädje i målområdet.

Men inför loppet var han tydlig med att han var bra nog för att utmana om guldet och i efterhand gnagde det lite att han inte riktigt gav sig själv chansen.

När världsettan Toshikazu Yamanishi gjorde guldrycket strax innan halva loppet valde Perseus Karlström att avvakta i gruppen bakom.

”Ingen världsmästare har vunnit OS året efter”

–  Det var en taktisk miss att inte gå med honom, min coach sa att jag skulle ta det lugnt, att inte gå med utan hålla mig till planen. Jag gick där bak och stannade i klungen men det var onödiga sekunder att ge honom, annars hade jag fasen tagit silver, jag hade till och med kunnat slåss om guldet, säger han.

– En taktikmiss men jag är sjukt glad ändå. 

Hans tränare menade efteråt att det nästan kunde vara bra att inte vinna VM-loppet så hungern var stark inför OS nästa år.

– Ah, det var därför han sa åt mig att avvakta, skrattar Perseus efteråt. Men ja, statistiskt sett har ingen världsmästare vunnit OS året efter.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.