NFL-spelarna om matvanorna: ”Tränar dig till en ätstörning”

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Joe Thomas, tidigare NFL-spelare
Foto: Getty Images
Joe Thomas, tidigare NFL-spelare

De tjänar miljontals dollar och spelar på högsta nivå i NFL.

Samtidigt äter de offensiva linjemännen enorma mängder mat.

– Om jag gick två timmar utan att äta ... jag kunde bokstavligen slita av din arm och äta den, säger den förre NFL-spelaren Joe Thomas till ESPN.

Joe Thomas var en av ligans bästa offensiva linjemän under sin tid i NFL. För att nå högsta nivå krävdes tid på gymmet och på planen, men framför allt vid matbordet.

För ESPN berättar Thomas att han behövde äta varannan timme för att hålla vikten på omkring 150 kilo, och ett dagsintag kunde se ut på följande sätt:

Bacon, korv, pannkakor och en stor proteinshake till frukost.

Troligtvis pasta, köttbullar, kakor och kanske någon sallad lunch.

Ett mellanmål på eftermiddagen med flera hamburgare, pommes frites och läsk.

Pizza, kakor, glass och ännu en stor proteinshake till middag.

Foto: Ron Jenkins / TT NYHETSBYRÅN
NFL-match mellan Washington Redskins och Dallas Cowboys.

– Om jag gick två timmar utan att äta ... jag kunde bokstavligen slita av din arm och äta den. Om jag missade en måltid skulle jag tappa i vikt, och därmed få problem. Det var mitt tankesätt. Vi blev invägda på måndagen och hade jag tappat två kilo skulle min tränare vara på mig ordentligt, säger Thomas.

”En riktig utmaning”

Att äta så pass mycket, ofta skräpmat, var inte enkelt. Som spelare hade Thomas konstant halsbränna och förlitade sig på smärtstillande.

Nu lever han en annan, mer hälsosam livsstil.

– Sättet du ser på mat när du är i NFL gör att du tränar dig själv till en ätstörning, och att komma bort från det är en riktig utmaning, säger Thomas.

Märktes på planen

Thomas är inte det enda exemplet. Flera före detta linjemän har förändrat sina matvanor och livsstil, och lever sundare, trots att de inte är professionella idrottsmän längre. En av dem är Joe Hawley som slutade i NFL 2018.

Efter karriären har han gått ner till en vikt som gör att han mår bättre. Men han testade även under en period som aktiv att äta mer hälsosamt och tappa kilon.

Men det märktes på planen.

– Som offensiv linjeman blev jag knuffad runt på planen en del, så de sa åt mig att lägga på mig vikt. Så jag anammade en mer ohälsosam diet, vilket fick mig att inte må särskilt bra. Men det var det jag behövde göra för att få spela, säger Hawley.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN