”Har väntat i hela mitt liv på det här”

Stjärnparet har blivit föräldrar

Michelle Wie West
Michelle Wie West

Michelle Wie West har blivit mamma.

På Instagram visar golfikonen upp sin och maken Jonnie Wests nyfödda dotter.

”Vi älskar dig mer än ord kan beskriva”, skriver Michelle.

Skadedrabbade Michelle Wie West har lagt sitt yrke åt sidan och fokuserat på privatlivet. Det går bra även där. På lördagen tillkännagav den 30-åriga världsstjärnan att hon och Jonnie West – son till basketikonen Jerry West – blivit föräldrar.

Barnet har fått ett hawaiianskt namn: Makenna Kamalei Yoona West.

”Kenna baby, jag har väntat i hela mitt liv på att få träffa dig. Din pappa och jag älskar dig mer än ord kan beskriva. Du är hela vår värld. Vi ser så mycket fram emot att få se dig växa upp”, skriver Michelle på Instagram.

Jämfördes med Woods

Michelle Wie West blev känd världen över redan som 13-åring då hon blev den yngsta spelaren någonsin – man eller kvinna – att kvala in till US Open. Året därpå bjöds hon in till en herrtävling på Hawaii. Hon fick snabbt stämpeln som damgolfens motsvarighet till Tiger Woods, men lyckades aldrig leva upp till den enorma hajpen.

Pressen, i kombination med mängder av skadeproblem, gjorde att hon till dags dato ”bara” vunnit fem tävlingar på LPGA-touren, varav en major (US Open 2014).

Bröt ut i tårar

Wies senaste tävling var PGA-mästerskapen förra sommaren, som hon tvingades avbryta på grund av en handledsskada. Hon var då så nedstämd att hon bröt ut i tårar och pratade i termer som att hon kan ha gjort sin sista proffstävling i karriären.

– Jag vet inte om jag har så mycket kvar att ge, sa Wie då.

På senare tid har 30-åringen dock, mitt under höggraviditeten, frekvent publicerat inlägg från såväl gymmet som golfbanan.

Michelle och Jonnie gifte sig i augusti 2019. Hon lade då till West i sitt efternamn.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN