Fick drömsamtalet när han åt tårta

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Alexander ”The Mauler” Gustafsson och Khamzat ”Borz” Chimaev tränar på samma gym.
Foto: Privat
Alexander ”The Mauler” Gustafsson och Khamzat ”Borz” Chimaev tränar på samma gym.

Han fick förfrågan en vecka före galan.

Och nu ska Khamzat Chimaev debutera i UFC.

– Blev lite stressad för jag satt och åt tårta, säger han till Sportbladet.

Förra torsdagen ringde det hos MMA-fajtern Khamzat Chimaev. Det var hans manager Majdi Shammas som kunde berätta att 26-åringen hade fått sitt första fajterbjudande i UFC – den största MMA-organisationen.

– Jag var ute och drack kaffe och åt tårta när han ringde mig. Så jag blev först lite stressad för att jag började tänka på matchvikt. Det här är en dröm som går i uppfyllelse, säger Khamzat Chimaev till Sportbladet.

Men stressen lade sig kort därefter, för han gör debuten i UFC i mellanvikt (upp till 83,9 kilo) som är en viktklass över hans vanliga, weltervikt (77,1 kilo). Ett problem undanstökat, nu skulle Chimaev göra olika tester för att visa att han var symtomfri från coronaviruset. Testerna var negativa och han fick resa till Abu Dhabi och Fight Island där UFC-galan avgörs.

”Ska slakta honom”

När Sportbladet pratar med Chimaev natten till tisdag har han precis klivit ut ur sitt hotellrum efter 48 timmars karantän.

– Det var lite jobbigt, men jag kunde träna själv på rummet. Så det var lugnt. Jag kunde ställa om tidsmässigt och var uppe och tittade på Masvidals match (titelfajt som Masvidal förlorade mot Kamaru Usman).

Natten till torsdag kliver svenske talangen Chimaev, som föddes i Tjetjenien, in i oktagonen, och blir förste svensk att fajtas på ön Yas, Fight Island. Motståndaren är walesaren John Phillips som har 22 vinster och nio förluster i UFC.

– Jag har sett något klipp med honom. Det kommer bli en vanlig match. Jag kommer att trötta ut honom, jag kommer att avsluta honom, jag kommer att slakta honom.

”Bor på gymmet”

Hemma i Sverige tränar Chimaev, som kallas för Borz (varg på tjetjenska), på samma gym som stjärnan Alexander ”The Mauler” Gustafsson, som gör comeback i UFC nästa helg. Och Gustafsson berömmer Chimaev som under sin tvååriga MMA-karriär gått sex fajter hittills och vunnit samtliga.

– Han bor på gymmet. Han är en otrolig talang och kommer garanterat gå hela vägen, det är jag helt jävla säker på. Hans brottning är helt otrolig, säger Gustafsson till MMA-nytt.

Khamzat Chimaevs debutfajt i UFC avgörs natten till torsdag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN