Världens bästa lämnar Mora för Storvreta

Anna Wijk med VM-bucklan efter finalsegern mot hemmanationen Schweiz i december.
Anna Wijk med VM-bucklan efter finalsegern mot hemmanationen Schweiz i december.

Storvreta chockvärvar.

Det allsvenska laget har gjort klart med världens bästa spelare, Anna Wijk.

– Nu är målet att även damlaget ska ta sig upp i högsta serien och den resan vill jag gärna vara med på, säger 28-åringen till klubbens hemsida.

Tidigare under dagen kom beskedet att Anna Wijk, som i februari utsågs till världens bästa spelare för fjärde gången, lämnar Kais Mora efter tio år.

”Var börjar man? Säsongen fick ett abrupt slut. Jag ville kriga om guldet en sista gång med Kais Mora, men hälsa & välmående går såklart först. Flyttlasset har redan gått till Stockholm & jag är äntligen sambo med min bättre hälft”, skriver Anna Wijk.

Under kvällen presenterades hon för allsvenska klubben Storvreta där hon förutom spelare även kommer att vara assisterande tränare till Theodor Jonsson.

”Nästan overkligt”

Kontraktet är skrivet på ett år och är en del av Storvretas satsning på damsidan.

– Att få in den rutin och kvalité som Anna besitter är nästan overkligt och något jag inte trodde var möjligt. Att få komplettera våra redan bra värvningar med henne gör det till en grym chans att ta Storvreta IBK till finrummet, säger Henrik Ededahl, sportligt ansvarig i klubben.

Anna Wijk har vunnit sex VM-guld och SM-guld med Mora 2015.

Nu är nya målet att ta upp Storvreta till SSL.

”Nytt kapitel”

− Det blir ett nytt kapitel i livet och en spännande utmaning för mig. Storvreta är en världsledande förening och har imponerande facit på herrsidan. Nu är målet att även damlaget ska ta sig upp i högsta serien och den resan vill jag gärna vara med på, säger Anna Wijk till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag känner mig inte riktigt färdig som spelare än och Storvreta är en bra lösning för mig i och med flytten till Stockholm. Att jag dessutom blir assisterande tränare känns både spännande och utmanande, det kan förhoppningsvis leda till att jag får fortsätta arbeta med innebandy när spelarkarriären är över, säger Wijk.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN