Naomi Osaka bäst betald genom tiderna

Drog in 360 miljoner kronor på ett år

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Michael Owens / TT NYHETSBYRÅN

SPORTBLADET

Hon är rankad tia i världen i tennis men toppar en annan lista.

22-åriga Naomi Osaka är inte bara bäst betald i år.

360 miljoner kronor är tidernas högsta årslön för en kvinnlig idrottare.

Många gläds åt löneförhöjningar på en tusenlapp. Den 22-åriga japansk-haitiska tennisspelaren Naomi Osaka har pressat upp sin inkomst en aning mer än så.

När den amerikanska affärstidningen Forbes räknade ihop Osakas lön, reklamintäkter och bonusar för perioden juni 2018 till juni 2019 landade summan på 234 miljoner kronor.

Ett år senare är den 126 miljoner kronor högre.

Enligt Forbes passerar Osaka därmed kollegan Serena Williams som tidernas bäst betalda kvinnliga idrottare under ett år.

Ligger bara tia i världen

Att det är en tennisspelare i topp är väntat. På damsidan har Maria Sjarapova och Williams varit bäst betalade de senaste 15 åren.

Ändå hade Naomi Osaka en förhållandevis svag resultatrad i fjol. Hon vann Australian open i januari 2019, alltså ett par månader innan den gällande perioden, och var bara rankad tia i världen när spelet sattes på paus till följd av pandemin.

De monstruösa intäkterna kommer i stället mestadels från sponsorerna Nike, Procter & Gamble, All Nippon Airways och Nissan som velat förknippas med henne inför de planerade olympiska spelen i Tokyo.

Publicerad:

LÄS VIDARE