”Hela mitt liv föll samman”

Jenny Fransson testade positivt för dopning 9 januari.

Innan det gick brottaren flera månader utan att bli testad.

– Jag har inget prov jag kan visa upp att jag varit ren, säger hon till Radiosporten.

Det är den anabola steroiden metyltestosteron som Jenny Fransson den 9 januari testat positivt för. Brottaren fick beskedet i torsdags och nu väntar en analys av b-provet.

Fransson sa till DN i går att hon inte vet hur hon fått i sig preparatet, men att hon misstänker sabotage.

”Något jag aldrig tänkt kunde hända”

Nu skriver OS-brottaren själv om beskedet.

”I torsdags föll hela mitt liv samman. Allt jag har kämpat för och allt jag står för. Vem jag är och vem jag vill bli. Något som jag aldrig ens tänk ska kunna hända mig har nu hänt och just nu känner jag mig mer död än levande”, skriver hon på Instagram och fortsätter:

”Men jag försöker ta en dag i taget och inte glömma vem jag är och vad jag är värd...”.

”Fattar inte alls”

I en intervju med Radiosporten utvecklar hon sin tankar om det positiva testet.

– Jag fattar inte alls hur jag fått i mig det. Jag måste ha fått i mig det oralt, och jag vet ju vad jag stoppar i min mun. Jag kan bara tänka mig ett sabotage, säger Fransson som förstår att folk tror att hon dopat sig medvetet.

– Jag har själv alltid trott att alla som åkt fast för anabola steroider har tagit det. Så jag förstår att folk tänker så. Men nu förstår jag också vad hemskt det är att människor kan döma någon utan att veta någonting”. 

Testet Fransson gjort det var det första hon gjort sedan VM i september.

– Det var tio minuter efter min final. Jag har inte gjort något test efter det, så jag har inget prov jag kan visa upp att jag varit ren, säger hon.

Fransson.
Fransson.

SOK har tagit bort Fransson från OS-truppen i väntan på b-provet. Skulle även det vara positivt kommer ett av Sveriges största medaljhopp inte att delta i sommarens olympiska spel.

I torsdags föll hela mitt liv samman. Allt jag kämpat för och allt jag står för. Vem jag är och vem jag vill bli. Något som jag aldrig ens tänkt ska kunna hända mig har nu hänt och just nu känner jag mig mer död än levande.😔 Men jag försöker ta en dag i taget och inte glömma vem jag är och vad jag är värd...
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.