OS-laddar med militärläger

Kina är överlägset i bordtennis.

Och för att vara det vid de olympiska spelen förbereder sig landslagets världsstjärnor med ett militärt träningsläger.

– Vi har strikta och höga krav, säger Liu Guoliang.

OS är för många idrottare det största du kan delta i och kanske vinna. Ett eventuellt guld stämmer inte in på spelarna i det kinesiska bordtennislandslaget – sedan bordtennis blev en OS-sport 1988 har Kina vunnit 28 av totalt 32 möjliga guld.

För att kunna bevara sin överlägsenhet intensifieras landslagets träningsupplägg när Tokyo-OS stundar i sommar. En metod de använder sig av är att träna militärt.

– Vi har en stor utmaning framför oss, jag hoppas att den militära träningen kan förbättra vår kämpaglöd samt laganda. Detta kommer vara till stor hjälp i våra förberedelser, säger det kinesiska bordtennisförbundets ordförande Liu Guoliang – före detta världsetta som vunnit både OS- och VM-guld.

”Vi har höga krav”

Kinas landslag har även tidigare varit en del av Shenyangs militärregion under en vecka, den här gången var det OS-laget med Fan Zhendong (etta på herrarnas världsrankning), Xu Xin (tvåa i världen), Ma Long (världstrea), Ding Ning (sjua på damernas världsrankning och regerande olympisk mästare) och Liu Shiwen (fyra i världen) som deltog. Under träningsveckan genomförde de flera militära konditionsträningar och lägret avslutades med en ceremoni där de eskorterade den kinesiska flaggan.

– Vi har strikta och höga krav på träning. Vi hoppas att spelarna kan uthärda svårigheterna som väntar, säger Guoliang.

Bordtennislandslaget har förutom OS ett annat stort mästerskap att se fram emot i år, i mars avgörs lag-VM i Sydkorea.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.