För-OS-tävlingarna i Kina ställs in

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Marco Trovati / TT NYHETSBYRÅN
Alexander Köll.

De svenska alpina fartåkarna har redan stoppats från att resa till världscuptävlingarna i Kina, på grund av coronaviruset.

Nu har Internationella skidförbundet ställt in herrtävlingarna i super-G och störtlopp den 15-16 februari.

"Det är med stor beklagan som vi tvingas ta beslutet att ställa in världscuptävlingarna i Yanqing den här säsongen, de första alpina världscuptävlingarna i Kina och de första för-OS-tävlingarna", säger Fis-ordföranden Gian-Franco Kasper i ett uttalande.

"Även om risknivån i Yanqing är låg måste hälsan och välbefinnandet för de aktiva och alla deltagare prioriteras. Det är också viktigt att de aktiva kan fokusera på sin prestation och särskilt i en helt ny och väldigt utmanande bana."

Flyttats från Kina

Fis och den kinesiska arrangören ska nu försöka att planera in de inställda herrtävlingarna i samband med damernas OS-test i fartbackarna i Nanqing i mars nästa år.

Flera kinesiska idrottstävlingar, bland annat ett flertal OS-kval, har ställts in eller flyttats från Kina. Internationella friidrottsförbundet har dock ännu inte bestämt hur det ska bli med inne-VM i Nanjing i mars.

PODD Coronaviruset - det vet vi om utbrottet

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi återigen om coronaviruset. Vad har vi lärt oss en månad efter utbrottet? Gäst är Björn Olsen, infektionsprofessor vid Uppsala universitet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad: