Ebba Andersson missade pallen

avMalin Wahlberg, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

OBERSDORF/STOCKHOLM. Ebba Andersson spurtade om en pallplats i för-VM.

Men i mål var det oklart vad svenskan slutat.

– Skärmen visade en sak och Fis sa något annat, säger Andersson.

Ebba Andersson tvingades avbryta Tour de Ski på grund av förkylning. Nu börjar svenskan hitta tillbaka till formen.

Therese Johaug avgjorde skiathlonen under för-VM i Obersdorf redan på förstavarvet, men där bakom blev det en riktig spurtstrid efter starka insatser på skejtdelen av inte minst Ebba Andersson och Teresa Stadobler som knappade in tid på norskan.

En tiondel före

Andersson, Ingvild Flugstad Östberg och Theresa Stadlober var åkarna som gjorde upp om det. Andersson såg ut att ha tredjeplatsen på upploppet, men Stadlober kom starkt på slutet och var en tiondel före i mål.

Ett tag stod Andersson dock som trea och det tog lång tid innan åkarna fick beskedet. Ebba Andersson stod tillsammans med Teresa Stadobler och väntade på besked.

– Det var som en liten förvirring om vem som var trea och fyra. Skärmen visade en sak och de från Fis sa något annat. När det blev klart kändes det extra surt. Jag frågade henne om hon hade någon känsla och hon sa att det kändes som att hon var före och det var min känsla att jag var steget efter, säger Andersson som inte var nöjd efter upploppet.

– Det är inte kul att bli fyra. Framförallt när jag kände att inte satt spurten till fullo. Jag är besviken, säger Ebba Andersson.

Foto: svt.se/sport

”Får skylla sig själva”

Moa Lundgren blev näst bästa svenska på en elfteplats, placeringen före Charlotte Kalla.

– Det var slitsamt ganska tidigt i loppet. Jag hade bestämt innan att jag skulle kriga på och det fick jag verkligen göra i dag, säger Kalla.

Lundgren, som var snabbast av alla i skidbytet, var inne på samma spår.

– Oj, vad tufft det var i dag. Det är en lång backe på sista så jag tänkte ”knäcker de mig inte nu får de fan skylla sig själva”, för utför var jag starkae. 

Publicerad: