Klopps förslag: ”Redo sänka min lön”

avEmil Eiman-Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Vintern är matchtät för Premier League-lag.

Jürgen Klopp vill se en förändring i cupupplägget – och är beredd att sänka sin lön för det.

– Det är en märklig situation, säger Liverpool-tränaren.

Ligamatcher, ligacupen, Champions- och Europa League-slutspel och FA-cupen. Under januari och februari spelar de framgångsrika Premier League-klubbarna i många olika sammanhang – och vilodagarna är för få anser Liverpools tränare Jürgen Klopp.

Och under den här perioden kan det bli färre för vissa eftersom oavgjorda möten i FA-cupen resulterar i ett returmöte, en regel som han vill att FA – det engelska fotbollförbundet – ska slopa.

– Ha straffläggning direkt i stället för ett returmöte. Den vanliga förklaringen för att bevara det är att de mindre klubbarna har större chans att gå vidare om returen är på hemmaplan. Ge dem hemmaplan direkt i så fall. Och vem tittar på dessa returmöten? Det är bara en match till att kunna sända på tv, säger Jürgen Klopp.

Tysken, som irriterat sig över spelschemat tidigare, är även kritisk till att semifinalerna i ligacupen avgörs i ett dubbelmöte.

Foto: Clive Brunskill / Getty Images Europe
Jürgen Klopp kritisk mot spelschemat.

”Måste hitta lösning”

– FA måste hitta en lösning, för det är samma visa varje år. Under den här tiden på året så pratar vi om spelschemat, och sedan gör vi inte det resten av året.

– Vi (Liverpool) har fyra matcher på en vecka nu. Det är en märklig situation vi befinner oss i där vi ber om färre matcher och som följd mindre betalt. Men jag är beredd att sänka min lön för detta, det kan jag säga här och nu.

Men Klopps önskan verkar inte FA uppfylla, enligt Daily Mail har det engelska fotbollförbundet inga planer på att skrota returmöten i FA-cupen då det är en stor del av inkomsten för klubbar lägre ner i seriesystemet, klubbarna som möts i FA-cupen delar på alla biljettintäkter.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM