Skidskytte

Drömstart för Sverige i skidskyttepremiären

Gratulerades av Wolfgang Pichler

Av: 

Jonathan Nilsson

SPORTBLADET

Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson svarade för en jätteupphämtning och vann singelmixedstafetten i Östersund efter stor dramatik.

Wolfgang Pichler var inte förvånad.

– Det kom inte som någon överraskning för mig, säger den tidigare förbundskaptenen.

Sverige toppade laget till världscuppremiären i skidskytte. Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson representerade blågult i singelmixedstafetten i Östersund.

Skyttet stämde inte till en början för Öberg och det såg ut dystert ut för duon. Dubbla straffrundor innebar att Sverige var drygt en minut efter vid första växlingen.

– Min förstasträcka var lite frustrerande minst sagt. Jag fick se sedan att alla skotten var kant ut, och det var lite synd. Och i ståserien hade vi ganska svåra förhållanden, säger Öberg till TT och tillägger:

– Sedan gör ju Sebbe en helt fantastisk andrasträcka.

Stor dramatik i slutet

Sverige klättrade snabbt i resultatlistan och Öberg tog sedan revansch på sig själv. I sitt sista stående skytte satt hon alla fem skott på endast 18 sekunder.

När det var dags för det åttonde och sista skyttet stod Sebastian Samuelsson sida vid sida med ledande tysken Erik Lesser. Där var svensken säker, samtidigt som tysken åkte på en straffrunda.

Samuelsson kunde defilera in på upploppet i Östersund inför den lyriska hemmapubliken.

I mål var Sverige till sist 18,1 sekunder före Tyskland. Norge åkte in på en tredjeplats.

– Jag tror och hoppas att det här ger ett härligt go till hela laget och man känner själv att det är väldigt roligt med skidskytte en sådan här dag, säger Sebastian Samuelsson till TT.

Pichler gratulerade

Den tidigare förbundskapten Wolfgang Pichler jobbar numera för SOK, Sveriges olympiska kommitté, och är på plats i Östersund.

– Bra förhållanden, bra atmosfär och vinst direkt. Det kan inte bli bättre!, säger han till Sportbladet.

Men det var dramatiskt?

– Ja, det var väldigt spännande, men det är ingen överraskning för mig att att de vann. Vi vet att det kan ändras snabbt. Jag var säker på att Hanna skulle göra det bättre på andra sträckan. Hon är i bra form, det vet jag trots att jag inte har någon roll i laget längre.

Har du pratat med Hanna och Sebastian efteråt?

– Såklart, jag har gratulerat dem.

Saknar du förbundskaptensrollen?

– Nej, inte alls. Jag trivs väldigt bra i min roll för SOK. Jag är passionerad och tycker verkligen om det, säger Wolfgang Pichler.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

Flinck: Öberg har gjort ”allt” nu

ÄMNEN I ARTIKELN

Skidskytte

Sebastian Samuelsson

Hanna Öberg