Simning

Sjöström snabbast – finalladdar med yatzy

Av: 

TT

SPORTBLADET

Hon är storfavorit på 50 meter fjäril och kan ta sitt första guld i sim-VM i eftermiddag.

Sarah Sjöström började uppladdningen på ett perfekt sätt med att simma snabbast i försöken på 50 meter fritt.

Nu fortsätter hon att ladda – med yatzy.

Det har inte gått så bra där av någon anledning. Men ni kan fråga Michelle, säger Sjöström med ett skratt och försvinner genom mixade zonen där simmarna pratar med media.

Michelle Coleman tog sig också vidare från försöken med tolfte tid.

Hon börjar engagerat dra resultat och analyser av ”världsmästerskapen i yatzy”, som utspelar sig i de aktivas by bland de svenska simmarna.

Vi spelade det här på OS också och jag minns att Sarah innan finalen på 100 fjäril fick fyra yatzy, så då visste man – i kväll händer det, säger Coleman.

Tajt program

Vila, mat och yatzy blir Sjöströms förberedelser inför finalen på 50 meter fjäril som startar klockan 13.02 i eftermiddag.

Där var hon överlägset snabbast i semifinalen i går kväll, simmade sitt snabbaste lopp på två år och var sju tiondelar före närmaste konkurrent.

Efter ett mästerskap med medalj på allt, ett silver och två brons, är det nu jätteläge för första guldet.

Bara 15 minuter senare är det dags att dyka i bassängen igen då semifinalen på 50 meter fritt avgörs.

Sjöström hade snabbast tid i försöken under lördagsmorgonen, 24,26, nästan en halv sekund över sitt årsbästa, och 14 hundradelar snabbare än Cate Campbell, Australien.

Det tajta programmet i eftermiddag rycker hon på axlarna åt. Det passar henne snarare bra. Likaså att börja finaldagen med försökslopp.

"Bara chillar"

Hon tycker inte att hon ödslade någon energi.

Man sparar genom hur man laddar inför loppet. Man laddar inte som om det vore VM-final varje gång. Man kommer hit, sitter ned och bara chillar. När man ska simma final så laddar man mentalt, det går åt mental energi. Det skippar jag inför försök och semifinaler, säger hon.

Sjöström gjorde sitt 14:e lopp i VM i försöken på 50 meter fritt – fem återstår av hennes tuffaste mästerskapsprogram i karriären.

Jag mår jättebra. Om man jämför med OS och hur jag mådde de sista dagarna så kunde jag knappt gå. Nu hade jag kunnat tävla en vecka till, säger hon.

Michelle Coleman hade 24,95, bara 16 hundradelar över sitt personbästa.

Så kul. Det är den här simningen jag ville ha dag ett, den här känslan och formen. Det är det här jag vet att jag har i mig, men som inte fanns där första dagen, säger Coleman som missade sitt mål att ta sig till VM-final på dubbla distansen.

Sophie Hansson kände samma islossning i försöken på 50 meter bröstsim där hon avancerade med nionde tid. Hennes 30,96 var bara en hundradel över årsbästa.

Nu känner jag att jag fick min revansch, att formen finns där, säger Hansson som slogs ut i försöken på dubbla distansen.

Och hur går det runt yatzybordet då? Jo, Sophie Hansson är bäst.

Världsmästare i yatzy, säger hon och sträcker armarna i vädret.

Fast två dagar återstår. Både i simning och yatzy.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Bra? Hon var två små skithundradelar från bra!

ÄMNEN I ARTIKELN

Simning

Michelle Coleman

Sarah Sjöström