Jenny Rissveds

Rissveds med ny topp tio-placering

Av: 

TT

SPORTBLADET

Jenny Rissveds visade återigen att hon är på väg tillbaka till världstoppen i mountainbike efter sin depression.

Niondeplatsen i franska Les Gets var hennes andra topp tio-placering i världscupen på en vecka och den här gången fick hon känna på att vara i ledning under en tävling på den nivån, något hon inte upplevt sedan 2016.

Jenny Rissveds visade förra helgen att hon är på väg tillbaka mot världseliten efter sin svåra depression när hon slutade femma i världscuptävlingen i Andorra. Det var en känslosam tävling för den svenska OS-guldmedaljören från 2016, som inte kunde sluta gråta efteråt.

– Tänk att jag inte ville leva mer för två år sedan och nu kan jag cykla så här fort igen. Det viktigaste för mig är inte att vara uppe på podiet, men det visar mig att jag kan vara där jag slutade. Jag har haft så dåligt självförtroende det senaste året och kanske som värst nu under våren, sade hon i ett uttalande då.

Och en vecka senare såg hon ut att ha något liknande, eller ännu större på gång.

I Les Gets i Frankrike fick hon för första gången sedan 2016 uppleva känslan av att vara i ledningen i en tävling i världscupen. Hon tog sig förbi amerikanskan Kate Courtney under det andra varvet (av sju) och hade ledningen en kortare sträcka. Courtney jobbade sig tillbaka och körde förbi Rissveds igen, men svenskan fortsatte att hålla sig i tätgruppen fram till det femte varvet.

Under de sista varven fick dock Rissveds ge sig mot flera av konkurrenterna, och 25-åringen körde till slut in på en niondeplats, 2.24 bakom vinnaren Courtney.

Jenny Rissveds gjorde comeback i världscupen i maj i år, efter nästan två års frånvaro på den stora mountainbikescenen på grund av den depression som hon drabbades av efter OS-guldet 2016.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Foto: Robert Henriksson/ TT / TT NYHETSBYRÅN
Publisert:

LÄS VIDARE

Jenny Rissveds: ”Jag kan inte sluta gråta”

ÄMNEN I ARTIKELN

Jenny Rissveds

Mountainbike

Cykelsport