Lejonen serieledare i elitserien

Lejonen bet i från – och tog årets tredje seger.

Det ger dem ledningen i serien.

– Speedway handlar om självförtroende och det har vi, säger lagledare Mikael Holmstrand.

Matchen i Gislaved var jämn under inledningen, ända fram till det åttonde heatet när Mathias Thörnblom och Robert Lambert tog en 5–1:a och gav Lejonen greppet om matchen mot Rospiggarna.

Därefter bevakade hemmalaget ledningen och kunde till slut ta sin tredje seger på lika många matcher.

– Det är skönt att hålla uppe tempot och plocka in segrar. Mycket handlar om självförtroende och vi har flera killar som inte åker i andra länder vilket gör att det är skönt för oss att få känslan av att vinna med oss. Sedan vet jag att det är många lag som kommer att byggas om till slutspelet, men det är bättre för oss att gå in som vinnare i ett slutspel än tvärt om, säger Mikael Holmstrand.

– Även om vi inte övertygade lika mycket i dag så har vi ett par killar som tar de tvåsiffriga poängen och driver laget framåt. Trots det kommer vi att göra ett par ändringar inför nästa match, för att orka vill vi ha tio förare i gång vilket skaffar oss bättre förutsättningar inför slutspelet.

”Stort hjärta för Dackarna”

Bakom Lejonen tog Dackarna över andraplatsen efter en seger mot Indianerna, detta samma dag som laget meddelat att man förlängt kontraktet med Patryk Dudek och det gäller under resten av årets säsong.

Däremot är det bekräftat när han kommer att tävla för klubben.

– Att Patryk nu har gått med på de här ekonomiska villkoren visar att han har ett stort hjärta för Dackarna, säger Jon Lindberg, som sitter i klubbens styrelse i ett pressmeddelande.

– När det kan bli aktuellt för Dudek att ta plats i laget återstår att se, men det viktiga är att han nu finns tillgänglig.

Nästa omgång i BAUHAUS-ligan avgörs på torsdag och därefter är hälften av årets grundomgång genomförd.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.